Adjudiquen plaça a l'IES Garrotxa als estudiants olotins que volien anar al Bosc de la Coma

Els pares preparen accions de protesta per poder portar els fills a l'institut que els queda més proper

Així, divendres passat els pares afectats van rebre la resposta dels serveis territorials d'Ensenyament que es mantenia la quarta línia a l'IES Garrotxa, en contra del que ells demanaven. Per això que van continuar les mobilitzacions i ahir van recollir 1.200 signatures a favor de la seva causa. I avui, amb la publicació de la llista d'alumnes admesos a cada centre, han pogut constatar que es confirmava el seu temor.

Despesa extra anual de 1.400 euros

"És injust que no es tinguin presents les famílies en els acords de l'ajuntament", lamenta la portaveu dels pares afectats, que volen una resposta convincent sobre el per què s'ha decidit crear una quarta línia de primer d'ESO a l'IES Garrotxa i no a l'IES Bosc de la Coma, el centre que tenen més a prop les 28 famílies que reclamen solucions. Afirmen que portar els seus fills al Garrotxa els suposa una despesa extra anual d'uns 1.400 euros en transport i menjador. A més, els alumnes estarien obligats a fer gairebé tres quarts d'hora de trajecte per arribar al centre educatiu des del seu domicili.

L'origen del conflicte és un pacte entre els instituts d'Olot per al període 2010-2015 que estableix que cada curs s'obriria una nova línia de secundària de forma rotativa. El curs vinent es va programar la quarta línia a l'IES Garrotxa. Les famílies de 28 nens d'Olot als quals correspon començar l'ESO el curs vinent han començat un seguit de mobilitzacions en contra d'aquesta assignació i reclamen a l'ajuntament i a Ensenyament que els permeti portar els fills a l'IES Bosc de la Coma, on els havien prescrit. Aquest és el centre més proper als seus domicilis, hi tenen germans o els mateixos pares hi treballen.

Dimecres passat una seixantena de pares i alumnes van concentrar-se davant l'ajuntament, i van anunciar que si s'adjudicava plaça als alumnes a l'IES Garrotxa, durien a terme accions com una vaga de fam o una acampada davant l'Ajuntament d'Olot. A més, també es plantejaven no inscriure els seus fills a l'IES Garrotxa com a mesura "d'insubordinació cívica". De moment, però, els afectats estan valorant quines d'aquestes accions duran a terme, i no les faran públiques fins dimarts de la setmana vinent.