Concentració d'una seixantena de pares i alumnes d'Olot que reclamen anar a l'institut més proper

Els pares amenacen amb radicalitzar les protestes i no descarten fer una vaga de fam o acampar davant l'ajuntament

L'origen del conflicte és un pacte entre els instituts d'Olot per al període 2010- 2015 que estableix que cada curs s'obriria una nova línia de secundària de forma rotativa. El curs vinent es va programar la quarta línia a l'IES Garrotxa. Les famílies de 28 nens d'Olot als quals correspon començar l'ESO el curs vinent han començat un seguit de mobilitzacions en contra d'aquesta assignació i reclamen a l'ajuntament i a Ensenyament que els permeti portar els fills a l'IES Bosc de la Coma, on els havien prescrit. Aquest és el centre més proper als seus domicilis, hi tenen germans o els mateixos pares hi treballen.

Aquest dimecres han començat amb una concentració davant l'ajuntament. En cas de no rebre una resposta convincent abans del dia 2 de maig o si veuen que han adjudicat plaça als alumnes a l'IES Garrotxa, els pares anuncien que començaran una vaga de fam i una acampada davant l'Ajuntament d'Olot per reclamar solucions. A més, també han acordat no inscriure els seus fills a l'IES Garrotxa com a mesura "d'insubordinació cívica". Els pares també han traslladat el seu cas al Síndic de Greuges per tal de que els aporti una solució.

Les 28 famílies afectades es queixen que l'Ajuntament "s'ha tancat en banda" a parlar sobre la problemàtica. Des de que van fer públic el cas, afirmen que només han rebut la trucada dels serveis territorials d'Ensenyament i el seu director, Albert Bayot, s'ha ofert a negociar per trobar solucions. De fet, Bayot s'ha reunit aquest dimecres amb els directors dels instituts per avaluar la situació però, segons els pares, no han arribat a cap conclusió.

La portaveu dels pares afectats, Remei Sánchez, creu que en l'atorgament de la quarta línia a l'IES Garrotxa "hi ha un tema d'interessos". Els nens, que durant la manifestació han llegit un manifest, han criticat que els directors dels instituts no siguin capaços de posar-se d'acord. "Podem entendre perfectament que vau fer un tracte perquè dos directors no es barallin, perquè no saben arreglar els seus problemes com a persones adultes, i això ho hem de pagar nosaltres amb la nostra educació", han dit en boca d'una de les futures alumnes, Paula Garcia.

"És un gran esforç per a nosaltres anar al Garrotxa, ja que ens hem d'aixecar més aviat per agafar el transport i ens hem de quedar a dinar al menjador", ha continuat el manifest que conclou amb una crítica perquè els alumnes consideren que "el que esteu fent és egoista" perquè "els nostres pares us estan donant la solució".