USTEC denuncia el tancament de com a mínim 15 línies escolars gironins

L'escola Gaziel de Sant Feliu farà un tancament indefinit a partir de divendres

El Departament d'Educació podria eliminar fins a 15 línies de diferents centres escolars a les comarques gironines de cara al curs vinent. De moment, aquestes són tots els grups que desapareixerien segons el sindicat USTEC-STEs tot i que tenen la sospita que en podrien ser més. El portaveu a les comarques gironines, Xavier Díez, ha explicat que en una reunió del Consell Escolar, el director dels serveis territorials a Girona, Josep Maria Fonalleras, va avançar que plantejaven suprimir fins a una vintena de línies en total.

En les escoles, es traurien cursos de P3. Concretament seria un grup a Bescanó, dos més a Blanes, un a Cassà de la Selva, un altre a Celrà, dos a Girona, un més a la Bisbal, quatre a Roses, un a Sant Feliu de Guíxols i un últim a Vidreres. Pel que fa a secundària, el Departament plantejaria retirar una línia de 1r d'ESO de Riells i Viabrea.

Segons el portaveu nacional del sindicat, Ramon Font, aquesta supressió de línies és una "política garrepa" perquè representa "un estalvi molt petit" en comparació a "l'infrafinançament que hi ha en Educació". Per això demanen que des de la Generalitat es mantinguin les classes actuals.

A més, Díez ha detallat que la supressió de tots aquests grups afectaria a uns 30 professors de la demarcació. També s'hi veurien afectats alguns tècnics de reforç. De tota manera, Díez s'ha queixat de la decisió d'Educació que no ha eliminat cap grup de les escoles concertades.

A més, des del sindicat han trobat especialment preocupant la supressió dels quatre grups de P3 de Roses, ja que obligarà a repartir set famílies per diferents escoles. Tot i així, aquestes set famílies tancaran el màxim nombre d'alumnes que poden anar en una classe, segons marca la llei. Per això troben especialment preocupant que si algú decideix matricular-se a mig curs en qualsevol centre públic, o bé hauran d'augmentar les ràtios per sobre del permès, o bé hauran de redirigir les famílies a un centre concertat.

Per a Díez, la baixada de demografia infantil era una "oportunitat" per al Departament de reduir encara més les ràtios d'alumnes per aula i, d'aquesta manera, "augmentar l'efectivitat dels alumnes".

Tancada indefinida per protestar

Un dels grups de P3 que el Departament està estudiant eliminar és el de l'escola Gaziel de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Aquesta decisió ha generat el rebuig de moltes de les famílies que porten els seus fills a classe, així com també part del professorat i l'Ajuntament. Per tal de protestar contra aquesta mesura, des de l'AMPA s'ha proposat engegar una "tancada indefinida a l'escola" que començarà aquest divendres a la tarda, quan s'acabin les classes.

El president de l'AMPA, Daniel Puntunet, ha detallat que "a partir de dos quarts de cinc de la tarda, els pares entraran a l'escola" per engegar la protesta. De moment, ja han programat tallers i activitats per explicar la problemàtica "a tothom qui vulgui". També han fet torns de famílies per decidir qui es quedarà a dormir cada nit en el centre i "ja està tot ple". Puntunet ha recalcat que la tancada no s'acabarà fins que el Departament no "es comprometi a mantenir les dues línies de P3".