Nil Papiol promet ''aire fresc'' a Hostalric amb la nova majoria absoluta

Sumem per Hostalric desbanca Frías (JxCat) després de dotze anys al govern

Amb 1.353 vots i vuit regidors, Sumem per Hostalric es va convertir aquest diumenge en la força majoritària al municipi de la Selva, desbancant Josep Antoni Frías (JxCat) després de tres mandats. Aquesta força compta amb la majoria absoluta i per tant, no necessitarà cap aliat per tirar endavant el relleu a l'alcaldia. El seu cap de llista, Nil Papiol, ha promès als veïns una alenada d'"aire fresc". Papiol ha afirmat que "després de tots aquests anys" del govern de Frías, el municipi havia arribat a un "estancament" perquè "les dinàmiques no havien canviat".

Per això va optar per crear un nou "projecte municipalista" que unís "tota la diversitat ideològica". Per això, dins de la llista hi ha persones del PDeCAT, la CUP o ERC (Nil Papiol és militant de la formació republicana). De tota manera, Papiol ha assegurat que estaven "convençuts" que aconseguirien "una força potent" a les eleccions, però en cap cas pensaven arribar a la majoria absoluta. Tot i així, es mostra satisfet de poder engegar un nou "cicle" a l'Ajuntament d'Hostalric.

La infància i el medi ambient, prioritats del nou govern

Papiol ha assegurat que "el primer projecte" que engegarà el nou govern local serà la creació d'una "regidoria específica de la infància". D'aquesta manera, el nou alcalde vol potenciar aquest públic per augmentar la participació de la població més jove del municipi. Una de les primeres accions serà posar en marxa el Consell d'Infants.

D'altra banda, Papiol també incorporarà la regidoria de Medi Ambient a l'alcaldia perquè ell té una "formació d'ambientòleg" i vol capitalitzar aquesta àrea, que també serà una de les prioritats del nou consistori. "El Govern ha decretat l'emergència climàtica i els municipis han de ser la punta de llança del canvi", ha reblat Nil Papiol.

El futur alcalde ha avançat que ja treballen "amb el ple de cartipàs" però que volen tenir un "temps de repòs per analitzar la victòria" abans de tancar la nova estructura de govern.

"Mà estesa" a l'oposició

Papiol ha anunciat que ja ha parlat amb l'encara alcalde, Josep Antoni Frías, i que aquest els ha transmès "tot el suport en aquesta nova etapa", al mateix temps que el candidat ha ofert "tota la mà estesa a JxCat". A més, el futur alcalde també ha parlat amb altres formacions que no han aconseguit representació municipal per "tractar tots els temes que vulguin".