Àngel Canosa (ERC) avança que parlarà amb tothom per formar govern a Blanes

El PSC anuncia que no té "línies vermelles"

Ampolles de cava i música han predominat a la seu d'ERC a la ciutat de Blanes (Selva), una vegada s'ha sabut que amb l'escrutini al 100% els republicans es convertien en la força més votada. El seu candidat, Àngel Canosa, ha seguit els últims minuts dels resultats al balcó de la seu, davant del mar i acompanyat de la seva família.

Les distàncies amb el PSC, que inicialment eren d'uns 300 vots, s'anaven escurçant i els nervis han portat a Canosa a buscar aquell petit refugi de postal amb el seu entorn més pròxim. Però en conèixer les dades finals, les llàgrimes han començat a sortir dels ulls de Canosa, de la seva família i de bona part de les persones que hi havia al local.

Minuts després, ja tenia al cap el que tocava fer a partir d'aquest dilluns: pensar en el nou govern. I la manera de fer-ho és buscant qui serà el seu aliat, perquè la fragmentació entre les tres primeres forces a l'Ajuntament de Blanes (ERC, PSC i Blanes En Comú Podem tenen cinc regidors cadascú) obliguen a ERC a pensar en socis de govern abans d'agafar la vara de l'alcaldia.

Àngel Canosa ja ha anunciat que parlarà "amb tothom" i que ho farà respectant "allò que ha decidit la ciutadania". Per això les rondes de contactes començaran amb la segona força al consistori, el PSC i aniran seguint fins arribar a Cs, la força amb menys vots recollits aquest diumenge.

Canosa ha avançat que les converses seran "sempre" parlant del programa municipal i "respectant que hi ha una assemblea" que decidirà amb qui vol fer govern o no. De tota manera, el republicà ha confessat que hi ha "més sintonia" amb Blanes En Comú Podem i fins i tot "amb el PSC també hi ha propostes similars".

De tota manera, el candidat socialista, Mario Ros, no veu tan clara la sintonia. Ros ha recordat que el PSC ha estat "l'únic" partit que no ha posat "línies vermelles" per teixir un pacte amb ningú. De tota manera, Ros ha advertit que amb un "empat a cinc, la majoria haurà de ser amb tres partits". Tot i així, el socialista veu "difícil" que les "línies vermelles" no portin a "fer la punyeta" a la seva formació i deixar-los fora del govern.

Per la seva banda, el candidat de Blanes En Comú Podem, Jordi Urgell, ha afirmat que tenen "afinitat" amb ERC perquè es tracta d'un "equip d'esquerres" i això fa que mantinguin un mateix punt de vista sobre moltes polítiques. Urgell ha destacat que sempre han estat "còmodes" amb els plantejaments d'ERC i per això no veuria malament teixir un pacte de govern amb els republicans. Tot i així, Urgell ha afegit que "cal parla del tema de país" per saber quin paper jugaria dins de l'alcaldia i no generar tensions internes.

El termini màxim per formar un govern municipal és el 15 de juliol i per això les principals forces es mostren optimistes d'arribar a un acord abans d'aquesta data. El que falta saber són quines peces acabaran formant part del trencaclosques per formar un govern, que tot a punta que serà tripartit a l'Ajuntament de Blanes.