Madrenas (JxCat) resisteix la marxa de Puigdemont i guanya a Girona amb 9 regidors

Concepció Veray (PP) queda fora

La candidata de Junts per Catalunya - Girona, Marta Madrenas, ha revalidat l'alcaldia a l'Ajuntament de Girona amb una clara victòria enfront Guanyem Girona de Lluc Salellas, aconseguint 9 regidors, 3 més que el seu rival directe que s'ha quedat amb 6 en total*.

Madrenas sortia en desavantatge després dels grans resultats obtinguts per Carles Puigdemont el 2015 i la gran ombra que projectava el president de la Generalitat a l'exili, tement que no fos capaç de mantenir el mateix nombre de regidors.

Cal destacar la gran irrupció per altra banda de Guanyem Girona de Lluc Salellas, que entra en substitució de la CUP que desapareix del consistori i entra aquesta nova formació independentista amb 6 regidors.

En tercera posició ha quedat el PSC de Sílvia Paneque, que ha empatat a regidors amb Guanyem però ha obtingut menys vots.

D'altra banda ERC de Quim Ayats no ha aconseguit millorar els resultats de fa quatre anys i s'ha quedat amb els mateixos edils (4) que va obtenir en el seu dia Maria Mercè Roca, qui va estripar el carnet del partit a tres dies de les eleccions i donant suport a Guanyem Girona.

Finalment, Ciutadans de Daniel Pamplona tanca la composició al consistori amb 2 edils, els mateixos que el 2015.

Aquest 26-M, els votants gironins han pogut escollir entre deu candidatures. A banda de les que ja tenen representació a l'Ajuntament, també s'han presentat als comicis Girona-En Comú Podem, el Partit Animalista-Pacma, el Bloc Sobiranista Català i Vox, cap d'ells han aconseguit representació.

Veray (PP), una històrica que queda fora

La sorpresa més gran de la jornada l'ha donat la candidata del Partit Popular, Concepció Veray, que per primera vegada des de 2003 es quedarà sense entrar a l'Ajuntament de Girona, quedant fora i no obtenint representació.

Els populars porten anys encadenant mals resultats fins a la seva desaparició. El 2011 van obtenir 3 regidors, el 2015 es van quedar amb 1 i aquest any s'han quedat fora.