Maria Mercè Roca estripa el carnet d'ERC pel ''tracte deslleial'' que ha rebut

La portaveu assegura que tanca la seva "etapa política"

Maria Mercè Roca trenca del tot amb ERC just a l'avantsala de les municipals. L'escriptora i actual portaveu del grup a l'Ajuntament ha anunciat per xarxes que abandona la militància "com a mostra de disconformitat pel tracte deslleial que el partit ha tingut amb el grup municipal d'ERC-MES a la ciutat de Girona".

Roca fa així un pas més després que l'any passat ja renunciés a ser alcaldable, lamentant que no hi hagués un "clima de treball fluid i de confiança mútua necessari" entre l'executiva local d'ERC i el grup municipal. Una decisió que, de fet, va fer trontollar-ho tot.

El regidor de MES, Pere Albertí, ja va anunciar que no repetiria coalició i aquest 26-M el seu nom forma part de la llista de la candidatura Guanyem Girona (que encapçala Lluc Salellas). I el regidor Martí Terés, per la seva banda, va abandonar l'acta aquest mes d'abril per sumar-se a la candidatura de JxCat, de la qual n'és cap de llista l'alcaldessa Marta Madrenas.

Idees "intactes"

En un fil a Twitter, Maria Mercè Roca diu que avui tanca la seva "etapa política", però sentint-se orgullosa "de la feina que hem fet aquest mandat per a la ciutat i la seva gent". "Les meves idees d'esquerres i a favor de al llibertat del país, però, es mantenen intactes; a partir d'ara dedicaré les meves energies, amb molta il·lusió, a la família, la literatura i el voluntariat", ha piulat.

I just després, Roca ha fet una altra piulada que ja és tota una declaració d'intencions de quina pot ser la seva aposta per aquest 26-M. La portaveu d'ERC-MES ha compartit per xarxes el vídeo electoral de Guanyem Girona, destacant que la candidatura, a l'hora de presentar-se, "demostra una gran sensibilitat en unir bona poesia amb un sòlid projecte de ciutat". "Bravo", conclou.