Detingut per accidentar-se sense carnet i multiplicant per sis la taxa d'alcohol

És un home de 51 anys i veí de Salt

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 51 anys i veí de Salt (Gironès) per dos delictes contra la seguretat viària. Concretament, per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible i fer-ho sense haver obtingut mai el permís.
Va passar el 20 de maig pels volts de tres quarts d'onze del matí al punt quilomètric 55 de l'AP-7 al seu pas per Sant Julià de Ramis (Gironès). En arribar una patrulla del cos, van observar que el vehicle havia col·lidit contra l'estructura de formigó que separa les cabines de cobrament del peatge de Girona Nord. Els dos ocupants no estaven ferits però el conductor tenia símptomes evidents d'anar begut. Li van fer la prova i va donar un resultat positiu d'1,04 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé set vegades més del límit permès que és 0,15 mg/l.
 
El conductor va quedat detingut. És un home de 51 anys, nacionalitat índia i veí de Salt (Gironès) i amb antecedents. El 21 de maig va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions i el jutge va ordenar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

En una altra actuació, els Mossos d'Esquadra van denunciar un home de 41 anys, nacionalitat espanyola i veí de Lloret de Mar (Selva) com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible. Va passar el punt quilomètric 23 a la GI-682 al seu pas per Tossa de Mar (Selva). Una patrulla d'agents va acudir al lloc per l'avís d'un accident per una sortida de vida d'un ciclomotor.
 
El conductor, que va resultar ferit lleu, va donar un resultat positiu d’1,47 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de cinc vegades per sobre del límit màxim permès que en aquest cas era de 0.25 mg/l. El ciclomotor va quedar immobilitzat i al conductor se li van obrir diligències penals com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

El denunciat va quedar citat i declararà sobre els fets al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) quan sigui requerit.