El Consell Comarcal del Ripollès reclama mesures per frenar l'augment de robatoris a domicilis

El ple ha aprovat per unanimitat una moció que demana més efectius policials

El Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat per unanimitat una moció per reclamar mesures per frenar l'augment de robatoris a domicilis. L'ens assegura que s'ha registrat un increment d'aquestes fets delictius en poblacions com Sant Joan de les Abadesses o Ripoll.
El president, Eudald Picas, assegura que fa temps que es queixen d'aquesta situació i que calen més efectius policials a la comarca. Picas espera que la Generalitat destini algun dels 500 agents que sortiran de la convocatòria de Mossos s'enviï al Ripollès i qüestiona que una patrulla hagi d'estar custodiant els jutjats tenint en compte "la manca d'agents que hi ha". El conseller comarcal a l'oposició, Roger Bosch (ERC-AM), per la seva banda, ha remarcat que comarques amb geografies complexes com aquesta compliquen la mobilitat i "requereixen més efectius".
 
El text aprovat també insta la fiscalia general de Catalunya i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a tenir present la reincidència dels delinqüents a l'hora de fixar les penes. A més, reclamen al govern espanyol els més de 800 milions d'euros que "deu a la Generalitat per tal que es puguin revertir en la millora dels recursos materials i humans del cos de Mossos d’Esquadra".