Dos detinguts per robar 200 caixes de begudes d'un magatzem a Mont-ras

Tenien un valor de 4.500 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 16 de maig, a Mont-ras (Baix Empordà), dos homes, de 21 i  28 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona i Cassà de la Selva respectivament, com a presumptes autors de quatre delictes de robatori amb força.

Entre els mesos de gener i març d’enguany es van produir tres robatoris amb força a l’interior d’una empresa de distribució i comercialització de begudes de Mont-ras.

En tots els casos, van saltar la tanca perimetral d’uns dos metres i van sostreure caixes de begudes que estaven emmagatzemades en palets al pati exterior. La matinada del 14 al 15 de maig es va produir un quart robatori, també de caixes de begudes i d’uns carretons de transport.

La Unitat d’Investigació, que ja estava portant el cas d’aquests robatoris, va saber que els lladres no s’havien emportat tot el material, sinó que estava amagat en un bosc proper a l’empresa. Les caixes i uns carretons per transportar-les estaven ocultats entre uns matolls i sota unes branques de pi.

Per aquest motiu es va muntar un dispositiu policial per tal de detenir els autors en el moment que anessin a recollir tot el botí sostret.

Al voltant de les onze els agents van veure com s’apropava una furgoneta de grans dimensions i estacionava molt a prop de les caixes. Dos individus van baixar i van tallar una tanca metàl·lica que els separava per tal d’accedir a la mercaderia.

Els lladres van començar a carregar les 43 caixes de begudes i refrescos que tenien preparades, moment en què els mossos els van detenir. En els quatre robatoris, amb més de 200 caixes sostretes, el valor econòmic ascendeix a uns 4.500 euros.

La investigació resta oberta i no es descarten més detencions. Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar el dia 17 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.