Apartat temporalment el professor de la Bisbal d'Empordà acusat d'abusos sexuals

El docent segueix de baixa des de que va saltar la notícia i està previst que es jubili en breu

El departament d'Ensenyament ha apartat de les aules el professor de l'Escola Mas Clarà de la Bisbal d'Empordà acusat d'abusar sexualment d'una alumna fa anys. El docent no tornarà a impartir classes al centre fins que s'aclareixi la investigació, segons ha pogut saber l'ACN. De totes maneres, el professor va agafar la baixa en el moment en què va saltar la notícia i encara no ha tornat a impartir docència.
De fet, tot apunta a que no ho tornarà a fer, ja que està previst que se jubili a finals d'aquest mateix curs, i tot apunta que Departament no haurà conclòs encara la investigació. Tot plegat es remunta al 1995 quan, segons explica l'exalumna, el professor va abusar d'ella fent-li tocaments en dues ocasions a la vagina. Tot i que se'l va apartar del centre, hi va tornar uns anys més tard fins que els fets van sortir a la llum.
 
Ara, el Departament d'Ensenyament ha decidit que no torni a fer classe fins que s'aclareixin els fets. Amb tot, la investigació es preveu que duri encara un temps suficient com perquè acabi el curs a finals de juny. Així doncs, el professor no tornarà a treballar amb menors aquest any, i previsiblement mai més, ja que es jubila en breu. Segons fonts del Departament, el docent segueix de baixa des del moment que es van saber els fets de manera pública.

El col·legi no ha fet cap declaració als mitjans i s'ha limitat a emetre un comunicat el mateix dia que va saltar la notícia, ara fa un mes. Aleshores, el centre es limitava a afirmar que s'havien seguit tots els protocols marcats pel Departament d'Ensenyament en cas d'abusos sexuals.

L'escrit també apuntava que des del centre es vetlla per fomentar els valors de la igualtat de gènere, i garantir la "bona convivència i la tolerància zero" amb qualsevol actitud violenta. El comunicat acabava recordant que els fets van passar fa 24 anys i fora de les instal·lacions del Mas Clarà.

Apartat del Monells

La decisió que ha pres el departament ara segueix la línia que va marcar l'Associació Esportiva Monells, equip de futbol en el què entrenava el professor. El club va decidir apartar de les funcions el docent el mateix dia que es va saber la notícia.

L'home entrenava l'equip Aleví B de futbol i a més coordinava un centenar de joves d'entre 10 i 17 anys de diferents categories. Segons van relatar fonts del club, l'home no va tenir mai cap problema per obtenir el certificat de penals, necessari per poder treballar amb menors d'edat. També se'l tenia molt ben considerat al club.