L'alcaldessa de Girona demana a la Generalitat que 'governi per la nació i no a trossets'

Anna Pagans respon a l'aprovació del Parlament de blindar les polítiques socials de l'Ajuntament de Barcelona

Després que el Ple del Parlament va aprovar el dijous una moció per reclamar al Govern de la Generalitat un blindatge de les polítiques socials de l'Ajuntament de Barcelona, els altres territoris d'arreu de Catalunya ja han fet sentir la seva veu.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha demanat que el Govern d'Artur Mas "governi per la nació i no a trossets". Segons ha explicat no és qüestió de blindatges sinó de tractar les polítiques socials -incloent-hi també la política educativa i sanitària- amb la mateixa importància "a tots i a cada un dels indrets del territori". Pagans ha instat la Generalitat a "no fer invents de blindar aquí i allà" sinó de fer polítiques socials per tot el país. "Que el Govern governi i que tingui especial atenció en les polítiques més necessàries en aquests moments tant complexos", ha sentenciat Pagans.

El Parlament va aprovar dijous la moció, amb només dues abstencions i tots els vots a favor, per reclamar al Govern de la Generalitat que es posin en funcionament tots aquells equipaments de Barcelona que ja estiguin construïts i a punt per obrir, que es garanteixi que les obres previstes per 2011 s'acabin i que les transferències compromeses el consistori barceloní per serveis educatius i socials no perillin.