La candidatura olímpica de 2022 alerta que cal promoure l'esport d'hivern

Truñó demana al Govern que faci un Pla Estratègic de les disciplines d'hivern per "guanyar credibilitat"

Presidida per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i amb la presència per primer cop del nou secretari del Govern, Germà Gordó, el secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet i el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, la Comissió Directiva de la candidatura ha presentat aquest divendres dos documents que plantegen quin serà "el llegat" que el camí cap a uns possibles jocs pot deixar, sobretot, al Pirineu. Així, Truñó ha explicat que els alcaldes i presidents de Diputació presents han escoltat com la intenció de la candidatura és fer força perquè les infraestructures previstes en els plans territorials del Pirinau i Aran, i en el Pla d'Infraestructures del Govern siguin una realitat. Això, a més de deixar un "clar benefici" en el territori, ajudarà a donar potència a la candidatura.

Però el que Truñó i els que treballen al comissionat consideren més important és que tant els ajuntaments, com la Generalitat i les federacions esportives iniciïn una gran promoció de les disciplines d'hivern. "No tenim en aquests esports un nivell tan alt com en els d'estiu", ha valorat Truñó, que ha alertat que "si no promovem l'esport d'hivern, no tindrem prou pes perquè se'ns prengui seriosament". "Hem de guanyar credibilitat", ha resumit el comissionat.

En aquest sentit, Enric Truñó ha fet especial incís en demanar a la secretaria de l'Esport de la Generalitat que "encapçali un Pla Estratègic dels esports d'hivern" i que per fer-ho compti amb "el teixit social, les federacions, els esportistes, els ajuntaments, les estacions d'esquí" i qualsevol altre agent que pugui ajudar en el foment d'aquestes disciplines. "És imprescindible", ha sentenciat Truñó, qui ha dit que des de la Generalitat han vist amb bons ulls aquesta proposta.