ERC Girona proposa crear centres de treball compartit sostenibles

Quim Ayats: “Hem d’aprofitar el talent que hi ha a Girona i evitar que marxi a Barcelona"

Esquerra Girona crearà el pròxim mandat centres de treball compartit sostenibles o Green Coworking per a start-ups, persones emprenedores i projectes empresarial que necessitin un espai on desenvolupar la seva idea de negoci.

El candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, ha subratllat la “necessitat indiscutible d’aprofitar el talent gironí i evitar que aquest marxi a Barcelona a desenvolupar el seu projecte.”.

“Ubicarem aquest espais en zones ben comunicades. I, per això, cal un govern que aposti clarament pels valents, que són les persones que tiren endavant els seus projectes, i per crear un ecosistema emprenedor on se sentin còmodes i ben assessorats”, ha afegit Ayats.

Esquerra treballarà les polítiques públiques de promoció de la ciutat en funció dels interessos generals i amb la participació activa dels agents socials, econòmics i educatius, cercant el consens mitjançant el treball conjunt i la planificació estratègica.

A través d’aquest talent, i de forma coordinada i consensuada, la candidatura republicana vol posicionar Girona com a “l’eix central de l’àrea urbana, de les comarques gironines i de l’espai transfronterer”.

Una de les propostes per facilitar que tot això sigui una realitat passa per crear una finestreta única per activitats empresarials.

“Cal atendre tant la demanda de nous emprenedors com d’empreses ja consolidades, donant suport a l’arrencada empresarial i facilitant la tramitació administrativa, ha destacat el candidat republicà.

En aquesta línia també es vol impulsar iniciatives de mentoring entre les persones emprenedores, a través del voluntariat de prejubilats i jubilats amb bagatge professional que assessorin i ajudin a la creació de projectes empresarials.

En la línia de donar un nou impuls en matèria de promoció econòmic, Esquerra Girona vol potenciar el comerç local de proximitat com a mecanisme per afavorir la dinamització i la vitalitat de la ciutat, en general, i dels barris, en particular.

“Farem un pla estratègic de comerç que impulsi l’obertura de nous establiments, i potenciar així el comerç local de proximitat, amb la voluntat de dinamitzar el comerç de barri”, ha manifestat la membre de la llista d’Esquerra Girona, número 2, Maria Àngels Cedacers.

Cedacers ha exposat també que Esquerra prioritzarà la participació d’empreses de l’economia social en el subministrament de serveis públics aplicant tots els recursos legals que permet la llei de contractes del sector públic.

La candidatura republicana a Girona presenta un total de 47 propostes concretes per tal de reactivar la ciutat econòmicament. Aquestes estan incloses dins el Pla de Treball 2019-2023 que contempla un total de 400 propostes amb l‘objectiu de millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de la ciutat.