Llibertat provisional per l'home que va atropellar mortalment el ciclista a Cornellà del Terri

Li imputen tres delictes

El jutjat d'instrucció 3 de Girona, en funcions de guàrdia, ha acordat deixar en llibertat provisionals amb la condició d'estar a disposició del jutjat sempre que el requereixin el veí de Celrà (Gironès) detingut diumenge per l'atropellament mortal d'un ciclista a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany).
Segons informa el TSJC, la causa està oberta pels delictes d'homicidi per imprudència greu i abandonament del lloc de l'accident. L'accident es va produir divendres al punt quilomètric 40 de la C-66. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació perquè els indicis apuntaven que l'atropellament va ser poc després de les set del matí però el cotxe implicat va fugir del lloc i no van localitzar la víctima fins tres hores després.
 
Els Mossos van detenir ahir a Celrà un home de 57 anys, veí del municipi i de nacionalitat espanyola, per la seva implicació en l'accident de divendres a Cornellà del Terri on va morir un ciclista.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís del sinistre a la C-66 cap a les deu del matí. Quan els agents van arribar-hi van localitzar, fora de la via i en un talús amb poca visibilitat, un ciclista amb ferides greus.

Al marge dret hi van trobar la bicicleta completament destrossada, just sota de la tanca metàl·lica. Els serveis mèdics, desplaçats amb un helicòpter medicalitzat, van intentar reanimar-lo però no van poder fer res per salvar-li la vida. Tot apunta que feia molta estona que estava ferit a terra. De fet, segons fonts policials, l'home va sortir de casa a les set del matí per anar a treballar i l'atropellament hauria estat poca estona després.

En un primer moment, la policia ja va sospitar que un vehicle havia impactat contra la bicicleta i que el conductor havia fugit. Durant la inspecció ocular, al lloc de l'accident van trobar restes i vestigis que van ajudar als investigadors a determinar el tipus i la marca del cotxe implicat.

Per això, l'Àrea Regional de Trànsit de Girona va endegar una investigació amb la col·laboració ciutadana que va culminar aquest diumenge amb la detenció del presumpte autor de l'atropellament. Segons els Mossos, el vehicle implicat tenia danys a la part dreta i la lluna davantera i era de lloguer.

El detingut, que no té antecedents, ha passat aquest dilluns a disposició del jutjat d'instrucció 3 de Girona, en funcions de guàrdia. Ha sortit en llibertat provisional investigat per delictes d'homicidi per imprudència greu i abandonament del lloc de l'accident.