Policies locals gironins alerten que la llei antitabac provocarà més conflictes amb veïns a l'estiu

Durant el 2010 van aixecar gairebé 1.400 actes a establiments i van interposar més de 2.800 denúncies

Ignasi López, que també és cap de la Policia Local d'Olot, assegura que ja han començat a notar més queixes de veïns perquè els molesta el soroll que fan els fumadors davant la porta dels locals d'oci nocturn. A més, l'únic problema no són només els veïns que no poden dormir, també l'aglomeració d'entre 20 i 30 persones barrejat amb alcohol pot crear més moments de tensió i aldarulls. López diu que la major part dels patrullatges nocturns els hauran de fer a les zones d'oci per garantir l'ordre i la bona convivència.

"Un front més" que els agents de les policies locals hauran de cobrir, sobretot quan el bon temps atregui més consumidors que també siguin fumadors al carrer. Els agents també hauran de tenir molt en compte les ordenances de convivència i mirar que no es consumeixi alcohol al carrer, no s'hi orini ni s'hi facin altres actituds incíviques.

Les policies locals demanen als usuaris de locals d'oci nocturn que se sensibilitzin amb els veïns, que utilitzin el carrer només per fer-hi el cigarro i de seguida tornin a entrar per evitar fer soroll.

Durant el 2010, 25 policies locals de les comarques gironines han aixecat gairebé 1.400 actes a locals per infraccions i també van interposar més de 2.800 denúncies per incompliment d'ordenances de civisme. Una xifra que preveuen que augmenti durant el 2011.