Figueres promou un reglament per regular la presència de grafits al carrer

L'Ajuntament establirà localitzacions concretes per poder portar a terme la seva pràctica

Per dur-ho a terme, l’Ajuntament ja treballa en l’establiment de diferents línies d’actuació que passen , entre d’altres, per localitzar possibles espais públics per a la pràctica del grafit, promoure tallers destinat als interessats perquè aprenguin la tècnica i també la normativa local vigent, o redactar una ordenança que concreti de forma clara quines accions es poden dur a terme sense la participació directa de l’Ajuntament.

La regidora de Joventut, Mireia Mata, explica que “el reglament té com a objectiu fer un reconeixement i facilitar la seva acció als joves que practiquen aquesta forma d’art urbà de manera respectuosa amb la citutat i l’entorn urbà. I alhora deixar clar que, oferint espais per a fer-ho d’aquesta manera, Figueres serà rigorosa amb els que no respectin el reglament” .

Antecedents a la ciutat 

A Figueres, en els últims anys, l’àrea de Joventut ha treballat diferents iniciatives relacionades amb el grafit. Destaquen la jornada que, juntament amb l’Associació de Veïns del Poble Nou i l’associació Brefig, va servir per decorar les escales que connecten el barri figuerenc amb el carrer Joan Subias, o la decoració de 60 metres líneals de paret al carrer Ponent.