Ayats (ERC) retreu la ''manca de diàleg'' de Madrenas en la vaga d'escombriaires

Considera que cal ser dialogant sempre, no només en "Temps de Flors"

El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Girona, Quin Ayats, ha retret en un article publicat a El Gerió Digital, la manca de diàleg que al seu entendre ha demostrat el govern de Marta Madrenas davant el conflicte de la vaga dels treballadors de l'empresa de neteja, Girona + Neta.

El republicà considera que "ens cal un govern que sigui conscient que sempre és temps de diàleg, no només en Temps de Flors" i es pregunta què hauria passat de no celebrar-se el festival floral durant les negociacions del conveni. "Vol dir això que si no haguessin tingut a les portes Temps de Flors, no hi haguessin esmerçat tants esforços per arribar a un acord?", es pregunta Ayats que recorda com les negociacions han durat poc més d'un dia després de la convocatòria de vaga.

Tanmateix, el candidat explica com les converses per a la renovació del conveni es van iniciar al mes de gener. En aquest sentit, assegura que "amb quatre mesos era temps més que suficient per arribar a un acord" i evitar la vaga a les portes del Temps de Flors.

La reacció d'Ayats arriba depsrés que el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat de Girona, Eduard Berloso, va retreure ahir als escombriaires haver hagut de negociar l'acord per posar fi a la vaga "sota la pressió del temps", conscients que aquest avui s'inaugurava la 64a edició de la mostra 'Temps de Flors'. Berloso també va lamentar que, precisament, la plantilla de Girona + Neta aprofités la proximitat de l'esdeveniment –perquè no és la primera vegada que passa- per escalar la intensitat de les reivindicacions.

En aquest sentit, Ayats defensa el dret a vaga i la qualifica de ser una mesura "totalment efectiva".