Girona, temps de diàleg en Temps de Flors

Ens felicitem que finalment s’hagi desconvocat la vaga indefinida dels treballadors i treballadores de l’empresa encarregada de la neteja de la ciutat de Girona, ens felicitem que les parts dediquessin tots els esforços a trobar una sortida al conflicte laboral que va portar als treballadors i treballadores de la neteja a iniciar la vaga aquest passat dijous dia 8 de maig. L’acord assolit es concreta en què la plantilla de l’empresa mixta Girona + Neta veurà com el seu salari augmenta un 2,25% aquest any, i un 2,75% l’any que ve. L’acord també inclou l’increment de complement que cobren els peons i peons especialistes per ser una categoria amb major esforç físic, passant dels 50 euros mensuals als cent euros mensuals, augment que s’anirà aplicant parcialment en els propers tres anys, entre d’altres millores.

Cal recordar però que aquesta vaga era evitable, com demostra el fet d’haver-se arribat a un acord de manera ràpida després que s’hagués iniciat l’aturada dels treballadors de Girona + Neta. El mes de gener d’aquest any s’havien iniciat les converses per renovar el conveni. Amb quatre mesos era temps més que suficient per arribar a un acord que finalment s’ha assolit en poc més d’un dia, com hem vist. Si igualment s’havia de pactar un nou conveni, si les parts tenien clar que calia negociar i arribar a un acord, calia fer l’esforç, tots plegats per avançar en aquest camí. De ben segur que no ha de ser fàcil arribar a un acord; davant les reivindicacions dels treballadors, els gestors públics i privats han de poder donar-hi resposta sense que aquesta comporti un desequilibri econòmic que faci impossible de poder-les assumir.

Desconeixem els detalls de les negociacions entre les parts d’aquest darrers mesos, i no disposem de les eines suficients com per valorar si les reivindicacions de la plantilla de l’empresa mixta (formada en un 75% per FCC i el 25% restant és municipal) són justes o no, si son proporcionals o no. El què està clar és que el conveni s’havia de renovar, que calia dialogar per aprovar un nou conveni, que calia negociar els termes de l’acord, i que els treballadors i treballadores tenen el dret a fer vaga, malgrat saber que cada dia de vaga és un dia menys de sou. I també és segur que una vaga de recollida d’escombraries per la ciutat de Girona (com per qualsevol altre poble o ciutat) és un gran inconvenient, ja sigui en “Temps de Flors” o no.

En aquest sentit no deixa de sorprendre’ns que l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Girona, liderat per Marta Madrenas, hagi retret al comitè d’empresa i als treballadors haver hagut de negociar l’acord per posar fi a la vaga, sota la pressió de la imminent inauguració d’una nova edició de Temps de Flors. Vol dir això que si no haguessin tingut a les portes Temps de Flors, no hi haguessin esmerçat tants esforços per arribar a un acord?

En tot cas, som conscients que tota relació és susceptible de patir algun conflicte, però també som conscients que la única manera de resoldre civilitzadament un conflicte és amb el diàleg entre les parts. No cal que recordi que el dret de vaga és una eina més que tenim els treballadors i treballadores per mirar d’aconseguir desencallar negociacions. I, pel que acabem de veure, és una mesura del tot efectiva. Ens cal un govern que sigui conscient que sempre és temps de diàleg, no només en Temps de Flors.