Descobreix els comediants que actuaran al festival Singlot de Sant Feliu de Guíxols

S'homenatjarà la figura de Pepe Rubianes amb el Singlot d'honor

Berto Romero, Carlos Latre, David Broncano, Ricardo Castella, Jorge Ponce, Grison, Quim Masferrer, Brays Efe, La Bendita Compañía, Bob Pop, Quico Cadaval i Andreu Buenafuente seran els protagonistes de la cinquena edició del Singlot Festival, que tindrà lloc del 4 al 7 de juliol a Sant Feliu de Guíxols, en el marc del Festival Porta Ferrada.
El projecte, d'El Terrat i The Project, homenatjarà aquest any la figura de Pepe Rubianes, quan es compleixen 10 anys de la seva mort, amb el Singlot d'honor, a qui se li dedicarà el muntatge 'Hem de parlar nene'. Buenafuente ha destacat que és un any "molt especial" pels que hi treballen i el viuen per aquest homenatge. El Singlot Festival celebrarà els espectacles a l'Espai Port, el Teatre Narcís Masferrer i El Ginjoler.
 
Buenafuente ha ressaltat "el punt familiar" del festival amb actors que volen repetir al certamen. "Es crea un ambient, més enllà del que es dona a l'escenari, cap endins". El còmic ha admès que sempre els hi ha agradat "democratitzar la cartellera del Singlot Festival i que hi hagi en el mateix pla gent consagrada amb gent jove". "No és un festival de samarreta, de grans noms i uns que comencen, sinó que tothom comença", ha afegit.

Els plats forts d'aquesta edició són l'espectacle 'Bona gent' de Quim Masferrer; David Broncano, Jorge Ponce, Ricardo Castella i Grison, que presentaran per primera vegada ‘La Resistencia’ en versió teatral i 'Hem de parlar, nene', un muntatge que Buenafuente, Romero i Latre, Joan Lluís Bozzo, entre d'altres, dedicaran a Pepe Rubianes. Buenafuente ha ressaltat que convoquen a companys per fer textos de Rubianes i treballar des del seu material. "Serà una barreja d'espectacle amb textos i riurem que és el que ell voldria", ha explicat. En aquest context, ha remarcat que "sense voler-ho" serà el gran homenatge a Rubianes que està pendent de fer-se.

'La Gran Ofensa' amb Betsy Túrnez, Artur Busquets, Cristian Valencia i Dani Amor, de La Bendita Compañía, seran els encarregats d'inaugurar el festival el 4 de juliol. 'La Gran Ofensa' va ser el muntatge seleccionat com a Espectacle Terrat Nou Talent en l'edició anterior. En aquesta edició s'ha programat 'Las Cosas Extraordinarias', un monòleg còmic de Brays Efe sota la direcció de Pau Roca, i una producció de Sixto Paz i El Terrat. Buenafuente i Romero tornen al Singlot també amb el directe de 'Nadie Sabe Nada' de la Cadena SER.

La copla de Wisconsin i JMC Trio presentaran 'There Was a Fiesta! (At Carnegie Hall)', un muntatge en forma de comèdia-concert, creat especialment per explicar la història de dos cantants de jazz oblidats. L'actor gallec Quico Cadaval pujarà al camió-teatre de la companyia canària La Tournée de l’Art amb l'espectacle 'Vacas, guerras, cerdos y curas'.

Una de les novetats és la programació d'un espai dedicat al podcast d'humor: 'Tarde Podcast'. Aquest espai comptarà amb ‘Bob Popcast’, un podcast amb les reflexions més lúcides del moment per Bob Pop i conclourà amb una edició especial del podcast 'Te lo tengo dicho' realitzat per tots els artistes convidats d'aquest Singlot.
 
En aquesta cinquena edició s'ha tornat a apostar per activar el sector professional escènic amb el Singlot Pro, que tindrà lloc durant el 4 i 5 de juliol. L'objectiu és donar veu a totes aquelles companyies amb potencial creatiu i còmic. Enguany s’han rebut més de 50 propostes artístiques de les quals s'escolliran 16 per presentar-se a les jornades.