Condemnen Salut a pagar 180.000 euros per la mort d'una nena amb meningitis a Roses

Els pares van portar el nadó tres vegades al CAP en quatre dies però no se li va detectar la malaltia

En les seves al·legacions, l'administració assegura que la nena va desenvolupar la meningitis després d'anar al CAP, i que els metges d'aquest centre li van diagnosticar i tractar correctament les infeccions que tenia, que van descriure com bronquitis, aparició de dents, angines i pus, receptant-li antitèrmics, analgèsics i antibiòtics.

No obstant això, la nena no millorava i per això els pares la van portar el 2 de febrer a l'hospital de Figueres, on immediatament li van diagnosticar la meningitis. Davant la gravetat de la nena, la van traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va morir tres dies després.

En canvi, el pèrit aportat per la família de la nena, assegura que els metges del CAP, sobretot el segon i el tercer, no van actuar amb prou diligència, tenint en compte que l'edat de la nena i el fet que no millorés tot i el tractament receptat.

El jutge fa cas d'aquest pèrit i considera que els metges haurien d'haver buscat nous diagnòstics o tractaments, davant de la falta d'efectivitat dels seus procediments. Per això, considera que els pares van patir una "pèrdua d'oportunitat", en no poder comprovar si la seva filla s'hagués salvat si l'haguessin diagnosticat abans.