Dues detingudes per vendre droga dins les aules d’un institut de Palafrugell a través d'una menor

Distribuïen bossetes i cigarretes de marihuana

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 7 de maig a la Bisbal de l'Empordà, dues dones, de 43 i 45 anys, de nacionalitat espanyola i veïnes de Palafrugell (Baix Empordà), com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública. A més, els mossos investiguen una menor d’edat per aquest mateix fet delictiu.

El passat 2 de maig l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la Bisbal d’Empordà va tenir coneixement que en un institut d’educació secundària de Palafrugell algú estava distribuint droga dins les aules.

Amb aquesta informació es va obrir una investigació que va permetre determinar que dues dones distribuïen la droga dins el centre, a través d’una alumna menor d’edat.

La menor era l’encarregada de gestionar les comandes dels estudiants de l’institut, bàsicament bossetes i cigarretes de marihuana. A través d’una aplicació de missatgeria per telèfon mòbil demanava la droga a les dues dones. Aquestes li proporcionaven les substàncies a la sortida del centre i per cada bossa de droga cobraven uns cinc euros.

Durant les indagacions els mossos van constatar que aquesta pràctica es venia produint, com a mínim, des del mes d’abril, amb el fet agreujant d’utilitzar una menor d’edat per cometre aquest il·lícit penal dins un centre educatiu.

Les detingudes, a qui no els consten antecedents, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials i seran citades properament per declarar davant l’autoritat judicial competent de la Bisbal d’Empordà. Respecte la menor d’edat, va quedar sota custòdia dels seus tutors legals i haurà de comparèixer davant la Fiscalia de Menors de Girona quan sigui requerida.