Rodaran a Besalú la tercera temporada de Westworld d'HBO

Serà els dies 22, 23 i 24 de maig

La tercera temporada de la gran superproducció d'HBO, Westworld, tindrà com escenari la vila comtal de Besalú (Garrotxa), segons ha pogut esbrinar aquest diari.

El rodatge, que tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de maig, s'ha programat sota el més absolut secretisme i es desenvoluparà pels carrers del poble medieval. Segons diverses fonts consultades, el director de la sèrie va arribar ahir al municipi i començar a estudiar les localitzacions.

Per la seva banda, els comerciants del nucli històric van ser contactats fa dues setmanes i se'ls va advertir que seria necessari tancar els negocis durant el rodatge, oferint-los en molts casos compensacions econòmiques.

Precisament avui, l'Hotel Melià de Girona acull un càsting on s'estan buscant prop d'una norantena de figurants per participar en el rodatge. El més buscat son homes d'entre 18 i 40 anys per a fer de soldats, a poder ser amb aspecte nòrdic i centreeuropeu per a simular milicians alemanys. Els seleccionats cobraran 50 euros per cada dia de rodatge.

A banda del rodatge a Besalú, la sèrie també gravarà algunes escenes a Llevant (País Valencià). En aquest cas, el rodatge es farà durant el 20 i el 21 i el càsting es va fer aquest dilluns a València.

Estrena el 2020

HBO va crear Westworld amb l'objectiu de ser la sèrie que ocupi tots els titulars un cop finalitzat Joc de Trons i de moment han arribat a una tercera temporada que no s'estrenarà fins ben entrat el 2020. El rodatge dels nous capítols es va iniciar el passat mes de març i s'allargarà fins al setembre.

A més de les noves localitzacions (seria el cas de Besalú), la productora nord americana conserva les ja habituals com el ranxo Melody a Califòrnia i també les situades a Utah, la qual cosa indica que malgrat el final de la segona temporada que preveia canvis dràstics en la història, es mantindrà l'atmosfera característica de Westworld.

En una entrevista publicada a The Hollywood Reporter, els creadors de la sèrie, Jonathan Nolan i Lisa Joy, van assegurar que el que està per venir serà molt diferent al que s'ha vist fins ara, tant, que és com si anessin a fer el pilot d'una nova sèrie.

Entre els actors confirmats per aquesta tercera temporada s'hi troben Thandie Newton, Evan Rachel Wood, Ed Harris, Jeffrey Wright i com a principal fitxatge hi ha Aaron Paul, conegut per la seva interpretació de Jesse a Breaking Bad.