El diari britànic 'The Guardian' posa Olot com exemple de ciutat tolerant amb la immigració

El columnista Julian Glover compara la situació de la capital de la Garrotxa amb altres nuclis com els de Vic o Perpinyà

"Vaig preguntar a un grup de xinesos -que s'estaven preparant per anar a la universitat- si se sentien acceptats a Olot. Van sembla sorpresos davant la meva pregunta: la resposta va ser sí. Tots ells asseguraven haver après Castellà i Català, de la mateixa manera que anglès". Aquesta és una de les situacions descrites pel columnista de 'The Guardian', Julian Glover, en un article publicat avui al rotatiu britànic centrat en la ciutat d'Olot. El text, destaca per la calma social que es viu a la capital de la Garrotxa, un municipi als peus dels Pirineus on l'autor explica que es va trobar amb 'gent de pràcticament arreu del món' mentre hi passejava. 

Glover compara la situació d'Olot amb Vic (Osona) on apunta que la immigració és motiu de "tensions" entre els ciutadans i que, alhora, és el centre de "desagradables baralles" entre partits polítics. Segons el rotatiu, les ordenances que prohibeixen la instal·lació d'antenes parabòliques als balcons, juntament amb la prohibició d'estendre-hi la roba, són "suposadament per conservar el nucli antic però en realitat és per fer la vida més incòmoda als nord africans que s'amunteguen als pisos d'allà", explica. Recentment el municipi de Salt, on també hi ha un elevat índex de població immigrada, també va prohibir col·locar parabòliques als balcons. Amb tot, Glover també fa referència a la ciutat de Perpinyà, situada a poc més de 100 quilòmetres d'Olot on s'hi viuen importants episodis de 'segregació' racial. 

En aquest sentit l'article destaca que els immigrats que arriben a Espanya han de fer front a importants desafiaments. "Hi ha molta discriminació i atur però, malgrat la crisi econòmica, hi han pocs signes del ressorgiment de la dreta racista. A Olot, l'alcalde ha encoratjat la integració i sembla ser que li ha funcionat", apunta. 

La resta del text posa com a exemple diversos ciutadans provinents de Gàmbia, el Marroc o el Salvador, els quals expliquen que se senten plenament integrats a Olot.