Ja pots escoltar la remor del riu Freser a Spotify

'Banda Sonora del Pirineu' és un projecte disponible des d'avui

Com sona el riu Freser? I el fullatge sec al trepitjar-lo? I un salt d’aigua? Aquests són alguns dels sons originals gravats directament de la natura que recull la 'Banda Sonora del Pirineu', un disc que està disponible gratuïtament a les plataformes digitals Spotify i Deezer. El projecte, impulsat des de l'empresa Aigua de Ribes, vol fomentar la "connexió amb la natura" dels ciutadans, especialment aquells que viuen en ciutats, i recordar els beneficis d'estar en contacte amb el medi. En total són dotze melodies de la natura que un equip de la productora La Buena va enregistrar durant una setmana al Ripollès.
Entre els sons enregistrats a la 'Banda Sonora del Pirineu' hi ha salts d'aigua, el trepig de fulles o el soroll de l'aigua del riu com baixa. Al títol hi ha les coordenades exactes del lloc on es va gravar. 'Bosc de Primavera 42°16'14.0"N 2°12'38.3"E' o 'Vent de 2000 m i la neu 42°21'59.7"N 2°09’07.2”E' són dos dels dotze temes inclosos.

Al capdavant del projecte hi ha l'empresa Aigua de Ribes amb l'objectiu d'ajudar als ciutadans a "reconnectar" amb la natura encara que n'estiguin lluny. La idea és animar a les persones a gaudir del Pirineu, a "conèixer més arbres i menys 'influencers' i canviar la llum de les pantalles per la llum del sol o de la lluna", segons els impulsors. Aquesta manca de contacte amb el medi natural pot arribar a causar el que es coneix com Trastorn per Dèficit de Natura, una patologia d’efectes nocius per l’organisme que pot arribar a provocar depressió.
La Banda Sonora del Pirineu respon també a la tendència creixent d’escoltar sons per concentrar-se o relaxar-se. A la llista de temes també hi ha la cançó Pirinesque, una composició original inspirada en el pirineu català que és la melodia de la campanya televisiva.