Més de la meitat del públic de l'Strenes fa un àpat a Girona

Kids from Mars guanyen el premi al Talent Gironí

Els organitzadors del Festival Strenes han detallat avui més xifres de balanç d'aquesta edició que ha marcat un nou rècord en assistents arribant als 35.500 espectadors. Segons ha detallat el promotor,Xavi Pascual, s'ha descobert a través d'una enquesta de satisfacció enviada entre el públic dels concerts de pagament, que un 60% feien un àpat a Girona abans o després de les actuacions.

En aquesta mateixa enquesta, també es va poder veure com un 90% del total valoraven amb les notes més elevades els espais escollits per a fer els concerts, la sonoritat i l'atenció rebuda pels empleats.

Amb tot, s'han aconseguit esgotar les entrades d'onze espectacles de divuit (un més que en l'edició de l'any passat) venent-se prop de 14.000 localitats d'un total de 16.000. Els concerts 'sold out' van ser els d'Alfred Garcia, Els Catarres, Elèctria Dharma, Rosana, Lax'n'Busto (els dos dies), Mishima, Macaco, Gerard Quintana, L'Últim Indi i Miquel Abras.

Pascual també ha volgut destacar la bona rebuda en assistència als espais oberts en concerts de format gratuït com ara a l'Auditori de la Mercè o la Festa Major, que en alguns casos es va considerar es podrien haver quedat petits. El promotor també ha volgut remarcar la simbiosi entre públic i artistes; "hi ha una màgia difícil de descriure si no ho has viscut. Ens trobem amb molta generositat per part dels músics a l'hora d'interpretar per primera vegada els seus treballs, ja sigui amb concerts més llargs o bé amb parlaments més concrets", ha detallat.

Aquesta connexió també existeix entre els espais i els artistes, ja que son molts els que volen estrenar a Girona els seus treballs sota la condició de poder-ho fer en alguns llocs emblemàtics com les escales de la Catedral.

Un festival estratègic

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat la importància del festival Strenes, considerat un dels estratègics de la ciutat tal i com es va acordar en el plenari celebrat el 13 de novembre de 2017, i s'ha refermat en el fet que el consistori el subvencioni. Per Ribas, Strenes és un exemple de l'objectiu que s'havia marcat l'Equip de Govern per potenciar una marca de ciutat que ha evolucionat, passant de la "ciutat de festivals" a "Girona Cultura".

Preguntats sobre si les dates podrien variar en un futur, Pascual ha refermat el compromís de fer-ho a l'abril, ja que "la majoria de treballs discogràfics apareixen entre febrer i Sant Jordi. Fer-ho més tard ja no tindria un caràcter d'estrena que és el leitmotiv del festival".

Talent Gironí

Els Kids from Mars de Blanes (Selva) han estat els guanyadors de l'edició enguany a la secció Talent Gironí. Els joves, de 16 i 15 anys, han aconseguit conquistar al jurat mentre competien amb Toni Beiro, Bipolar i Joina.

Amb tot, tenen un concert compromès amb el festival quan publiquin un nou llarga durada que podria ser l'any vinent, ja que han desvetllat estar treballant en diversos singles que podrien ajuntar en un EP a principis d'aquesta tardor.