Coneix els artistes que participen al concurs de Talent Gironí a l'Strenes 2019

Es distribueixen en tres escenaris

El Festival Strenes de Girona ha desvetllat avui el cartell d'artistes que actuaran en una nova edició del Talent Gironí, una secció que posa en valor la destresa musical de les comarques gironines. Una de les principals novetats d'aquest any és que es premiarà el grup o artista més destacat i es donarà el premi Talent Gironí de l'any.

Els grups participants escollits enguany són Kids from Mars, Toni Beiro, Bipolar i Joina. Entre tots ells es tindrà en compte la proposta musical, la seva execució, la posada en escena, la originalitat de la proposta, la qualitat musical i el possible recorregut que pugui tenir la proposta en el món de la música.

Els més joves, Kids from Mars, són dos nois de 15 i 16 anys veïns de Blanes que presenten una proposta arriscada desplegant un estil molt personal dins el panorama indie estatal. Actuaran el 13 d'abril a l'Auditori de la Mercè.

La segona proposta és Joina, una jove altempordanesa que va iniciar el projecte davant la "necessitat de tenir una veu" i donar sortida a les composicions que feia amb el piano. "Fa un parell d'estius vaig començar a escriure poesies i lletres. Fou aleshores quan hi vaig afegir música amb el piano i poc a poc el projecte va créixer", ha explicat aquest matí durant la presentació. La seva actuació serà el 26 d'abril a la Festa Major que se celebrarà a la Plaça Catalunya.

La tercera proposta és la de Toni Beiro, un dels "grans veterans" i "desconeguts" del panorama musical segons l'ha qualificat el director de l'Strenes, Xavi Pascual. Ell, al seu torn, ha confessat com durant els darrers 18 anys ha intentat "viure de la música" amb més o menys èxit. Beiro ha assegurat no ser "un artista mediàtic" i que la seva "ànima" probablement "no encaixa", però tanmateix segueix "lluitant" amb l'objectiu de fer-se un lloc dins el panorama musical. La seva actuació tindrà lloc el 4 de maig a la Pujada de Sant Domènec.

Finalment la banda Bipolar serà l'encarregada d'intentar donar relleu la guanyadora de l'edició passada Carmen 113. Nascuts el 2012, han publicat alguns temes bastant reconeguts dins el circuit de les ràdio-fórmules. Aquest grup d'amics actuaran el 5 d'abril a l'Auditori de la Mercè amb l'objectiu de presentar el seu últim llarga durada titulat "No és el final".

La secció de Talent Gironí compta amb el suport de la Fundació Valvi que hi col·labora des de la primera edició per tal de donar recolzament als nous valors musicals de les comarques gironines.