Puigdemont, guardonat als Premis Bonart per impulsar la Casa Pastors com a Museu d'Art Modern

La 5èna edició coincideix amb el 20è aniversari de la revista

La 5a edició dels Premis Bonart ha reconegut el grup Dau al Set, el Museu del FC Barcelona, la Fundació Mapfre, el Districte Cultural de l'Hospitalet, el programa 'This is art' de TV3 i l'artista Lúa Coderch a les comarques de Barcelona.

La cinquena edició dels premis coincideix amb el vintè aniversari de la revista 'Bonart', amb la qual cosa s'ha guardonat fins a 20 artistes, personalitats i iniciatives culturals.

A la demarcació de Girona, Carles Puigdemont s'ha endut un dels premis com a impulsor de la Casa Pastors de Girona com a seu del Museu d'Art Modern i Contemporani en la seva etapa com a alcalde de la ciutat. "Per a Girona serà un equipament nuclear i només ho pot aconseguir persones amb visió de futur", ha dit aquest divendres el director de la revista, Ricard Planas.

Premiats a les comarques de Girona

Carles Puigdemont ha estat reconegut per la seva tasca en aconseguir l'equipament del Museu d'Art Modern i Contemporani a la Casa Pastors, ubicada al barri vell de Girona. "Girona des de fa més de 30 anys reclamava un museu d'art contemporani, i poder-ho fer realitat va ser motiu de molt d'esforç i energia", ha remarcat Planas. En aquest sentit, ha assegurat que la culminació de la proposta va ser gràcies "a l'aposta que feia un alcalde que va ser president i ara no pot ser entre nosaltres". "Va ser una aposta molt potent digne de posar-la en reconeixement", ha reblat.

També s'ha reconegut la Biennal d'Art de Girona, de la Diputació de Girona, i el dissenyador André Ricard. Pel que fa als reconeixements a la trajectòria, han estat per Jordi Font, del Museu de l'Exili, i Miquel Mascort, de la Galeria El Claustre.

"Tothom es mereix un premi, però segons qui, més", ha dit l'editora i fundadora de la revista 'Bonart', Anna Maria Camps, qui ha recordat el sentit del projecte: "Volíem ajudar al món de l'art, als artistes, galeristes i tot el que envolta l'arquitectura o les fundacions".