Salt inaugura tres nous parcs urbans de Salut

El municipi va ser pioner en la instal·lació d’aquest equipaments

L’objectiu principal d’aquests equipaments és potenciar l’activitat i l’exercici físic regular entre tots els sectors de la població, combatent i prevenint els problemes que es poden derivar de la manca d’activitat física i sedentarisme. Els parcs de salut estan oberts a tothom i fins i tot els poden utilitzar persones amb mobilitat reduïda i problemes de visió i, en alguns casos, també persones que utilitzen cadira de rodes els poden fer servir sense problemes.

Salt va ser pioner a les comarques de Girona amb la instal·lació del primer parc de salut al Centre de Recursos de la Gent Gran l’estiu de 2008. Els bons resultats que ha donat aquest primer parc i el suport del Dipsalut, que ha cedit els aparells, han permès ara la instal·lació de tres nous parcs. Un dels equipaments s’ha situat a la zona esportiva municipal, amb 12 aparells. El segon, al Jardí de les Filadores, amb 8 aparells, i el tercer al carrer Llevadores, davant l’accés principal al Parc Hospitalari Martí i Julià, també amb 12 aparells.

Paral·lelament a la instal·lació dels parcs de salut, s’està dissenyant una Xarxa d’Itineraris Saludables pensada per a fer-hi activitat física moderada com caminar i s’implantarà sobre camins existents i d’ús habitual.

Els tres nous parcs urbans de salut s’han inaugurat aquest migdia en un acte que ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda; el President de Dipsalut, Josep Marigó i la Tinent d’Alcalde d’Acció Social, Margarita d’Arquer. Després de les seves intervencions, s’ha celebrat una sessió dirigida d’exercici físic en grup per ensenyar a fer correctament els exercicis de cada aparell.