La Cúpula de les Arts deixa Girona i marxa cap a Amèrica

Circus Arts Foundation s'encarregarà de la direcció d'espectacles de circ internacional

La Cúpula de les Arts abandona la ciutat de Girona al llarg de les properes setmanes per anar fins a Amèrica. La vela es va instal·lar el 17 d'octubre de l'any passat com un equipament cultural privat per oferir propostes alternatives a les que ja hi havia a la ciutat.
Ara, l'entitat promotora d'aquesta vela, Circus Arts Foundation ha arribat a un acord amb una promotora d'espectacles estrangera que comporta el trasllat de la cúpula a l'altre costat de l'Atlàntic. A més, l'entitat cultural sense ànim de lucre portarà la direcció dels espectacles de circ internacional en el nou projecte que farà a Amèrica. Durant la seva estada a Girona, la carpa ha acollit 38 representacions amb més de 23.000 espectadors.
 
La vela iglú ofereix un disseny únic al món ja que no hi ha cap columna a l'interior i ofereix una visibilitat al 100% des de qualsevol punt de les graderies. Es tracta d'una planta amb forma de polígon regular de 16 costats i 28,5m de diàmetre. A més, els espectadors estan a un màxim de 9 metres de l'escenari, fet que afavoreix la proximitat amb l'artista.

Durant la seva permanència a Girona, la més llarga fins avui en una ciutat, la vela ha acollit les 8 propostes del Festival Úniques, les representacions de la segona edició del Circ Charlie Rivel, els musicals Aladín i Michael Legacy i, finalment, i els 7 espectacles del Girona Comedy Festival. Des que es va obrir el passat 20 d’octubre, en concret la Cúpula ha estat en funcionament 24 dies per a oferir 38 representacions per a més de 23.000 espectadors.

Més enllà d’ampliar la vida escènica gironina, l’activitat de la Cúpula ha permès recolzar la tasca d’entitats com l’Associació espanyola contra el Càncer de Girona o Oncolliga Girona a través de la gala “Pallassos, humor i màgia” capitanejada per la companyia gironina Lascènica viscuda el passat 21 d’abril.