Recoder garanteix que el desdoblament de l'Eix Transversal a la Selva acabarà el 2013

El conseller de Territori i Sostenibilitat destaca que ja s'han executat el 20% de treballs en aquest tram

Segons ha explicat Recoder es tracta d'una obra que s'està executant per un sistema de col·laboració público-privat, ja que una empresa construeix tot el desdoblament i es fa càrrec del manteniment de la via, a canvi de l'anomenat 'peatge a l'ombra' que pagarà el Govern de la Generalitat. El conseller ha visitat aquest dijous les obres al tram de la Selva, que actualment ja té un 20% dels treballs executats, amb un pressupost total de 257 milions d'euros. En aquest punt, s'ha construït un nou túnel al costat del Viaducte de les Fosses de 378 metres de longitud. La nova estructura metàl·lica està formada per dos arcs i pràcticament ja està enllestida.

Tot i que l'obra va estar parada durant un temps per problemes de finançament, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha garantit que es compliran els terminis d'execució del desdoblament de l'Eix Transversal i que a principis de l'any 2013 els treballs estaran enllestits. 'L'obra avança al ritme previst tenint en compte que són uns treballs d'una gran complexitat per la complicada orografia del territori', ha destacat el conseller.

Recoder també ha assegurat que es tracta d'un eix de 'gran importància', no tant pel volum de trànsit que té, que són uns 15.000 vehicles diaris, sinó pel tipus de vehicles que hi circulen, ja que la majoria són vehicles pesants. El conseller ha remarcat, a més, els vincles que ha creat aquesta via amb comarques 'que estaven girades d'esquena'. Segons Recoder, aquest desdoblament permetrà reforçar aquests vincles i obrirà noves oportunitats econòmiques al país. A la demarcació de Girona, els treballs d'aquesta via abasten un trams de 37 quilòmetres de longitud, entre Espinelves i Caldes de Malavella.

Aparcat l'Eix Transversal Ferroviari

Aprofitant aquesta infraestructura, també està previst que es construeixi l'Eix Transversal Ferroviari que unirà Girona i Lleida en tren en un viatge que només durarà una hora i vint minuts. Tot i això, el conseller Recoder ha dit que és un projecte que està dibuixat però que no hi ha un compromís pressupostari per fer-lo. 'És un projecte de futur però que no té termini d'execució', ha destacat Recoder.

El desdoblament de la C-31 entre Platja d'Aro i Palamós llest per Sant Joan

El conseller Recoder ha assegurat que el desdoblament de la C-31 entre Platja d'Aro i Palamós estarà en funcionament per Sant Joan. 'Sé que sóc arriscat amb aquesta afirmació perquè qui ara passi pel lloc pot dir que no ho sembla, però així serà', ha assegurat Recoder. Tot i que ha dit que faltarà algun detall per acabar quan ja es posi en funcionament, ha garantit que en l'inici de la temporada estival ja no hi haurà obres.