Sons del Món desvetlla els artistes de la 12ena edició

El certamen tindrà lloc del 5 de juliol al 3 d'agost

El Festival Sons del Món ha presentat aquest matí la resta d'artistes que actuaran en la dotzena edició que tindrà lloc del 5 de juliol al 3 d'agost després de conèixer-se ja les actuacions de Texas (20 de juliol), Boney M (2 d'agost), Luz Casal (6 de juliol) i Oques Grasses (26 de juliol).

El concert inaugural anirà a càrrec de Ramon Mirabet que actuarà el 5 de juliol a la Basílica de Castelló d'Empúries. Un altre dels artistes que avui s'han anunciat és The Original Wailers (coneguts per acompanyar a Bob Marley) a l'escenari de la platja d'Empuriabrava en un concert gratuït. Les dues darrers incorporacions són les de Morat (1 d'agost) i Rozalén (3 d'agost) a la Ciutadella de Roses.

El director del festival, Xavi Pascual, ha assegurat que Sons del Món s'ha situat com el quart certamen en importància a la Costa Brava, esdevenint el "referent de música moderna de les nits a l'Alt Empordà". En aquest sentit ha anunciat una nova estratègia comunicativa desvetllant només els concerts de gran format i, d'aquí a quinze dies, els concerts de petit format en quatre cellers de la comarca que han fet "un salt qualitatiu" respecte edicions anteriors.

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha anunciat que enguany es repetiran les cates de vins prèvies als concerts i que l'espai Village de restauració tornarà a obrir per tercer any abans i després dels concerts els quals, també comptaran amb actuacions musicals. Pel que fa als concerts a la platja Güell ha avançat que també s'hi farà un segon concert que serà gratuït.

Per la seva banda el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Roses, Francesc Giner, ha destacat com el consistori ha doblat la inversió amb el festival, fet que els ha permès "créixer" en qualitat pel que fa als grups que actuen a la Ciutadella que "d'altra manera Roses no podria tenir".

La vicepresidenta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, ha destacat el suport de l'ens per un festival que és una "aposta segura" i preveu que després de l'increment d'un 10% en espectadors l'any passat, enguany "es podrà superar".

Pel que fa al pressupost aquest supera el mig milió d'euros que es finança en un 57% a càrrec de l'empresa promotora Promo Arts Music, mentre que el 35% ho cobreixen l'Ajuntament de Roses, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. El 8% restant és a càrrec dels patrocinadors del festival.

Bon ritme de venda d'entrades

En total s'han posat a la venda 18.400 entrades pels concerts de gran format que ja es poden adquirir a través dels canals oficial del web del festival o bé a la Ciutadella de Roses. Segons Pascual, el ritme de venda avança a bon ritme i ja s'han superat el 50% d'ocupació pels concerts de Boney M i Texas a la Ciutadella de Roses i Luz Casal en poc més d'una setmana ja s'han venut el 30% de l'aforament.