El Truffaut trasllada les projeccions al cinema Albeniz durant les obres del Modern

El canvi es farà efectiui el 4 de maig

Amb motiu de l’inici de les obres de remodelació de l’edifici de l’antic Cinema Modern, l’activitat del Cinema Truffaut canvia de seu. Mentre durin els treballs, que es preveu que tinguin una durada de 18 mesos, el Cinema Truffaut trasllada les seves projeccions i tota la seva activitat cultural a la sala 13 dels Cinemes Albeniz Plaça, després de l’acord al que han arribat l’Ajuntament de Girona, el propietari dels Cinemes Albeniz i el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, entitat gestora del Cinema Truffaut.

Per fer possible aquest canvi temporal d’ubicació, que suposarà el trasllat de tota la infraestructura tècnica del Truffaut, principalment del projector digital, el cinema estarà tancat durant 5 dies. Per tant, el darrer dia de projeccions serà el proper diumenge 28. L’última sessió serà a les 20h amb la pel·lícula “Dobles vidas” d’Olivier Assayas. Del 29 d’abril al 3 de maig es faran les tasques de trasllat als Cinemes Albeniz Plaça, dels que el Truffaut ocuparà una única sala, la sala 13. Per l’espectador aquesta reubicació temporal no suposarà cap més canvi que el trasllat físic de la seu, doncs el Truffaut mantindrà la seva autonomia i independència de programació, seguirà com a seu de la Filmoteca, mantindrà la seva programació només en versió original i tota la resta d’activitats que ha desenvolupat des de la seva inauguració el novembre de l’any 2000.

Es preveu que el dissabte 4 de maig ja es reprenguin les projeccions regulars a la nova seu provisional, amb l’estrena de la pel·lícula “Leto”, de Kirill Serebrennikov i la continuació d’un dels èxits de la temporada, “Dobles vidas” d’Olivier Assayas. Als Cinemes Plaça, el Truffaut ocuparà la sala 13, que disposarà de guixeta i cartellera independent de les altres sales de l’edifici, les sales 11 i 12 que continuaran gestionades per l’empresa del Grup Albeniz.

La previsió de l’Ajuntament és que les obres de remodelació del Cinema Modern s’allarguin 18 mesos. Per tant, si es compleixen els terminis, el Cinema Truffaut reprendrà l’activitat a la seva seu habitual durant la tardor del proper any, amb una modernització i remodelació completa de les seves instal·lacions i amb la llargament reivindicada segona sala de projeccions.