Jutjaran un antifeixista per llençar una cadira a un mosso el 6-D a Girona

Pot rebre una sentència de 15 mesos de presó

Un activista antifeixista s'enfronta a 15 mesos de presó acusat de llençar una cadira a un Mosso d'Esquadra i trencar-li la càmera durant la manifestació del 6-D a Girona contra l'acte de Borbònia i Vox.

Li imputen un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat arran d'un atestat dels Mossos. A banda d'això, s'enfronta a pagar 175 euros en concepte de responsabilitat civil pels desperfectes a la càmera.

L'advocat de l'activista de Santa Coloma de Farners, Josep Viella, diu que l'acusat era a la manifestació antifeixista però que no és l'autor dels fets que se li imputen. Aquest dimarts s'havia fixat un judici ràpid però no han arribat a un acord de conformitat per això el penal 4 el jutjarà el 23 d'octubre. Una quarantena de persones s'han concentrat a les portes dels jutjats per donar-li suport.

Els fets es remunten a la manifestació antifeixista que del 6 de desembre a Girona en contra d'un acte de Borbònia i Vox. Segons l'atestat dels Mossos, l'acusat hauria llençat una cadira contra un agent i li hauria trencat la càmera que duia per prendre imatges.

Per això, li imputen un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat i, segons ha explicat el seu advocat, la fiscalia li demana 15 mesos de presó. A més, s'enfronta a pagar 175 euros en concepte de responsabilitat pel valor dels danys provocats a la càmera.

Aquest dimarts s'havia fixat un judici ràpid però les parts no han arribat a acord. Per això, el 23 d'octubre el jutjat penal 4 el jutjarà. L'advocat de l'activista, Josep Viella, admet que l'acusat era a la mobilització però que no va fer els fets que se li atribueixen.

A les portes dels jutjats, una quarantena de persones s'han concentrat per donar-li suport. Entre elles, l'alcalde de la població on viu l'activista, Santa Coloma de Farners, Joan Martí. La concentració s'ha fet enmig d'un cordó policial amb agents de l'ARRO.

Càrregues policials i ferits

Els Mossos van detenir l'activista el mes de març arran de la manifestació on hi va haver càrregues policials i diversos ferits. L'acte, convocat per Borbònia i Vox, commemorava el 40 anys de la Constitució espanyola.

La Plataforma Antifeixista Gironina, però, va convocar una mobilització de rebuig a la presència de l'extrema dreta a la ciutat.