Una trentena d'artistes actuaran al concert solidari d'SOS Costa Brava

Els fons es destinaran a la lluita per la preservació del litoral gironí

Ja es coneixen els artistes que participaran del Gran Concert SOS Costa Brava que vol servir per reivindicar la mobilització ciutadana i, a la vegada, recaptar fons per seguir lluitant per protegir el litoral gironí. Sota l’eslògan "Ajuda’ns a protegir la costa que encara ens queda" s’hi desplega un cartell que compta amb prop d’una trentena d’artistes i personalitats públiques.

Propostes musicals com Pau Riba, Mazoni, Natxo Tarrés, Judit Neddermann, Toti Soler, Miquel Abras, Pep Poblet, la Cobla Bisbal Jove, Xavi Lloses, Rosa Pou, Cala Vento o l’Orchestra Fireluche, es combinaran amb noms com Adrià Pujol, Àngels Bassas, Bruno Oro, Alba Florejachs, Joan Massotkleiner, Jordi Boixaderas o Joan Lluís Bozzo. Serà el proper dissabte 4 de maig a l’Auditori teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

El regidor d’Urbanisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, s’ha mostrat satisfet que el municipi pugui acollir el Gran concert SOS Costa Brava. "Quan es va decidir desclassificar i desurbanitzar la Pletera de Torroella hi havia qui deia que anàvem contra el progrés", ha explicat Colomí argumentant el seu suport a la causa.

Al seu torn, el portaveu de SOS Costa Brava, Sergi Nuss ha volgut deixar clar que no és fortuït ni gratuït que l’acte del 4 de maig es faci a Torroella de Montgrí: "La història del planejament urbanístic del municipi és un referent", ha argumentat. Nuss també ha explicat que el concert té una dobla finalitat: "Vol servir per celebrar la mobilització ciutadana a favor d’un territori millor i seguir conscienciant i, a la vegada, recaptar fons". El portaveu de la plataforma també s’ha referit a que cal seguir vetllant per preservar "el que ens queda de litoral".

El concert s’organitzarà en tres blocs i així ho ha explicat Badreix Tarragó, productor de l’esdeveniment i director de Hau! Produccions. "Serà una gran festa on hi intervindran membres de la plataforma, acompanyats de personalitzats diverses: viatjarem des de Tossa fins a Llançà, agafant la C-32 per veure de quina manera queda afectat tot el litoral de la Costa Brava", ha declarat. Així, hi haurà l’obertura que vol servir per explicar què és SOS Costa Brava; el primer i el segon bloc que explicaran els casos afectats; i la cloenda, per posar damunt la taula el model de territori que es vol. Badreix Tarragó, referint-se al cartell, també ha esmentat que "queden alguns serrells per tancar i avancem que hi haurà algunes sorpreses més".

Les entrades ja es poden adquirir a través del web de la plataforma SOS Costa Brava, amb butaca o sense, de 20 a 25 euros (amb el corresponent descompte a 15 euros per estudiants). Les persones que no hi puguin assistir podran adquirir entrades de fila zero per 20 euros per tal de poder aportar el seu granet de sorra a la causa. I és que tots els diners recaptats aniran destinats.