La Generalitat podria denunciar els animalistes que han assaltat l'escorxador de Riudellots

Accions com la d'avui "provocan estrès i patiment" als animals

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha assegurat que estudiarà emprendre accions legals contra el grup de persones que han assaltat aquesta matinada l'escorxador de Riudellots de la Selva.

El Departament adverteix dels riscos sobre la sanitat animal i la salut pública que suposen l’accés a explotacions ramaderes i escorxadors sense les mesures de bioseguretat reglamentàries. Assalts com el d’avui "posen en perill la seguretat alimentària i també afecten greument al benestar animal, causant episodis d’estrès i patiment".

La conselleria d’Agricultura ha assegurat que vetlla amb la màxima exigència pel compliment de les normes que garanteixen el benestar animal en totes les etapes de vida dels animals, inclosa la fase prèvia al sacrifici. La legislació europea garanteix uns elevats estàndards de seguretat alimentària i benestar animal.

En el context actual de prevenció contra l’entrada de la Pesta Porcina Africana, que tindria greus conseqüències sobre el sector primari, aquests assalts suposen un elevat risc de contagi.

L’any 2018 es van fer 522 controls de benestar animal a explotacions ramaderes. Es van obrir menys d’1% d’expedients per incompliment.

Per garantir amb el compliment de les normativa de benestar animal, tots els escorxadors de Catalunya compten amb la presència permanent d’un veterinari o veterinària oficial i en cas de detectar un incompliment insten el responsable de l’establiment a corregir immediatament la situació.

Fonts del departament han explicat que la indústria càrnia representa més del 31% del volum de negoci del sector agroalimentari. Catalunya exporta el 56% de la carn que produeix amb un valor de més de 3.250 milions d’euros. "Assalts com el d’avui, que impedeixen el funcionament normal de la indústria, suposen una pèrdua econòmica per a un sector que genera més de 25.000 llocs de treball", apunten.

Agricultura ha apuntat vetlla per garantir a la població catalana l’accés a una alimentació sana, segura i de qualitat, a partir d’una producció local que permeti al món rural viure del seu territori.