Haribo amplia un 25% la fàbrica de Cornellà de Terri i crea 100 nous llocs de treball

Artur Mas agraeix 'la confiança' que l'empresa fa a Catalunya i assegura que no posaran traves a futures ampliacions

La multinacional alemanya va obrir la seva planta a Cornellà de Terri el 1995. Sis anys més tard, una primera ampliació ja va permetre contractar 120 treballadors, i a partir d'aquí la planta no va parar de créixer. Com ha explicat el director general de màrqueting i vendes d'Haribo a Espanya i a Portugal, Holger Lackhoff, el ritme de creixement a l'estat espanyol és d'un 15% anual, tot i la crisi econòmica.

'En els darrers cinc anys, malgrat els moments actuals, hem arribat a doblar la nostra xifra de vendes', ha concretat Lackhoff. L'any passat, la firma alemanya de fabricació de llaminadures va decidir centralitzar la producció a Girona i ampliar la planta de Cornellà de Terri. Això va comportar el tancament de la factoria d'Alacant, on s'hi feien productes de regalèssia.

Aquest dilluns, Haribo ha inaugurat les noves instal·lacions. Amb l'ampliació, s'han creat 100 nous llocs de treball a la comarca, alguns dels quals els han ocupat treballadors de l'antiga factoria d'Alacant. Per poder portar a terme la introducció d'aquestes noves línies, la multinacional va necessitar el vistiplau de l'ajuntament per ocupar un carrer.

L'ampliació ha permès incrementar un 25% la capacitat de producció a Cornellà de Terri. 'Des d'aquí fabriquem unes 25.000 tones anuals de llaminadures de gelatina', ha dit Lackhoff. La multinacional, però, no tanca aquí les seves perspectives de negoci a les comarques gironines. I és que, en els propers dos o tres anys, preveu fer noves ampliacions depenent de les necessitats del mercat, tant estatal com internacional.

Precisament, el president de la Generalitat ha estès la mà a la companyia a l'hora d'acomplir els seus plans de negoci. Artur Mas, que avui ha inaugurat les noves instal·lacions, ha assegurat a l'empresa que 'faran els deures' i que no els posaran traves a l'hora d'aconseguir permisos. 'Volem ser un Govern business friendly, amic de les empreses i de l'activitat econòmica', ha assegurat el president.

Agrair la confiança

Artur Mas també ha volgut agrair a Haribo la 'confiança' que ha demostrat a Catalunya. I és que, de fet, a l'hora de tancar la planta d'Alacant, la firma alemanya va escollir traslladar la producció a Cornellà del Terri, en comptes d'anar a l'Europa de l'Est, per raons d'eficiència.

El president de la Generalitat ha posat el fabricant de llaminadures com un exemple que 'Catalunya té futur' i pot tirar endavant. 'Són moments complicats, però això no ens ha de fer caure en cap desesperança', ha declarat Artur Mas.

'Combatre l'atur exigeix estar al costat de la gent que té projectes d'inversió, ganes de fer coses i que les fa bé', ha assegurat el cap de l'executiu català. 'Només essent amics de l'activitat econòmica podrem crear riquesa i a través d'ella, els llocs de treball que el país necessita', ha conclòs el president de la Generalitat.