Comença la reforma de l'antic Cinema Modern de Girona

Els operaris entraran dilluns a l'edifici per fer-hi els treballs previs

Les obres de rehabilitació de l'antic Cinema Modern començaran aquest dilluns 15 d'abril. Durant aquesta Setmana Santa, els treballs no suposaran afectació per als veïns (ja que els operaris faran les feines prèvies). A partir del 23 d'abril, però, ja començaran els primers enderrocs (una fase que, en total, durarà dos mesos).

Durant aquest temps, la runa que s'extregui de l'edifici es traurà pel carrer Nou del Teatre. Els subministraments de material, per contra, es faran des del carrer del Portal Nou.

Això comportarà afectacions per a la circulació de vehicles. En determinats moments caldrà tallar el trànsit dels dos carrers i l'accés des del carrer del Portal Nou fins a l'antic Modern es farà en direcció contrària. L'Ajuntament de Girona ja avança que s'anirà informant puntualment a tots els veïns de quines seran les afectacions a la mobilitat a conseqüència de les obres.

En total, la rehabilitació del Modern puja a 3,8 MEUR, part dels quals es paguen amb fons europeus. Les obres d'aquesta primera fase inclouen remodelar la tercera planta per situar-hi un centre d'arts i creació (en teatre, cinema i audiovisuals), crear una segona sala de projecció per al Truffaut i condicionar la resta dels espais (els accessos, el vestíbul d'entrada i zones d'exposició).

Escenari per a la dansa

Més endavant, la segona fase del projecte inclourà la reforma de la sala principal de l'antic Cinema Modern, ubicada a la primera planta de l'edifici. Les actuacions permetran que la sala esdevingui un escenari complementari del Teatre Municipal (que es preveu destinar a l'àmbit artístic de la dansa).

El projecte preveu intervenir sobre 2.401,80 metres quadrats, que és la superfície construïda del conjunt actual del Modern. L'edifici es divideix en planta baixa i quatre pisos. L'entrada es farà des del carrer Nou del Teatre, on es donarà accés a les escales i a l'ascensor.

El projecte d'obres es finançarà en part gràcies a la subvenció dels projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020.