Iolanda Pineda lamenta que es retardi la construcció de la comissaria regional dels Mossos

L'alcaldessa de Salt confia en l’acord signat amb el govern de la Generalitat

Iolanda Pineda ha lamentat avui l’anunci del conseller i ha assegurat que “la decisió del govern de la Generalitat de congelar la construcció de nous equipaments, especialment en el cas de la nova comissaria dels Mossos, no hauria de començar precisament per Salt perquè el nostre municipi té unes especificitats que el govern de la Generalitat ha d’atendre”.

L’Alcaldessa s’ha mostrat confiada perquè “el fet de congelar la construcció de la comissaria significa també,i de manera indubtable, reiterar el compromís de fer-la en la ubicació pactada entre la Generalitat i l’ajuntament, d’acord amb el conveni signat”. “Els governs, per responsabilitat, compleixen els acords presos entre institucions més enllà del color polític que ocupi el govern en cada moment”, ha assegurat Pineda.

L’Ajuntament de Salt, que ha reclamat de forma insistent al govern de la Generalitat que comenci la construcció d’una nova comissaria a Salt, va signar amb el Departament d’Interior l’acord per a la nova seu regional dels Mossos d’Esquadra el passat febrer de 2010.  I, set mesos després de la signatura del conveni, el setembre de l’any passat, el departament va presentar a Salt el projecte del nou equipament.

Iolanda Pineda ha dit que el nou equipament s’ha de construir de manera immediata i ha defensat que per a Salt significarà comptar amb 600 agents més i disposar, a més, d’una comissaria de districte per a Salt. Aquesta comissaria, juntament amb la de la Policia Local que s’està construint a l’altre extrem del municipi, permetrà millorar el temps de resposta policial davant de qualsevol urgència.

L’Alcaldessa ha tornat a lamentar també que Convergència i Unió de Salt i el seu portaveu Jaume Torramadé, “continuïn per la via d’anar en contra de la nova comissaria de Mossos per raons tàctiques i que, en definitiva, no fan sinó anar en contra dels interessos del municipi”.