Salt aprova cedir els terrenys per fer la seu dels Mossos malgrat Interior ho vol deixar en suspens

L'alcaldessa insta Puig a comunicar-li per escrit les seves intencions enlloc de fer-ho a través dels mitjans

L'Ajuntament de Salt ha aprovat el darrer tràmit administratiu per tal que el Departament d'Interior pugui començar a aixecar la nova seu regional dels Mossos d'Esquadra a uns terrenys que el consistori cedeix gratuïtament a la Generalitat. Així ho van acordar el consistori i l'anterior secretari general d'Interior, Joan Boada (ICV), en un conveni signat el febrer de 2010.


En aquell moment, ja es va establir el lloc on es faria i Boada es va comprometre que estaria acabada l'estiu del 2013. El projecte va patir un revés quan, fa pocs dies, el conseller d'Interior, Felip Puig, va avançar que la Generalitat no començaria les obres del complex aquest 2011 i que es 'replantejava' el projecte.

Malgrat aquest anunci -que l'alcaldessa ha lamentat haver conegut pels mitjans de comunicació- els dos partits que conformen l'equip de govern municipal han decidit tirar endavant la cessió dels terrenys. Segons ha manifestat Pineda, espera que el conseller li comuniqui per escrit les intencions que té sobre el projecte que, per l'alcaldessa, ha de contribuir a reduir la sensació d'inseguretat del municipi. 'És una comissaria a Salt i per Salt', ha defensat Pineda.

L'oposició no defensa el projecte

En canvi els partits de l'oposició no veuen amb els mateixos ulls la cessió dels terrenys. Davant l'amenaça del nou Govern que la nova seu regional no acabi essent una realitat tal i com estava plantejada, l'oposició municipal ha exposat les seves reserves. Per una banda, des d'ICV han proposat que els mateixos terrenys es destinin millor a fer una escola. Des del PP han assenyalat que és millor treure'n 'rendiment'. Per això, el regidor Antonio Gonzàlez ha proposat no cedir-los i intentar llogar-los.

El partit més crític ha estat CiU que ha afirmat que el projecte impulsat per ICV no serà una realitat 'ni a curt ni a llarg termini'. El portaveu del grup, Jaume Torramadé, ha afirmat que en el conveni signat per Interior i l'Ajuntament de Salt el febrer del 2010 no hi apareix el compromís de fer una comissaria de districte per Salt. Per això, CiU entén que la cessió gratuïta de terrenys 'no té sentit' perquè Salt no en treu profit ja que només acull els serveis centrals de Mossos de tota la regió però que no es destinaran més efectius a Salt. 'Hi haurà molts mossos però fent serveis per a la resta de municipis', ha manifestat la regidora Estefania Carabellido. Malgrat el conveni no inclou que l'edifici encabirà una comissaria de districte per Salt, l'alcaldessa ha recordat que el projecte bàsic del nou edifici que es va presentar sí destinava un espai per aquest ús.

Per la seva banda, Torramadé ha manifestat que és una 'servitud' per Salt tenir aquesta comissaria i que hagués estat millor tirar endavant el projecte conjunt de comissaria de Policia Local i Mossos d'Esquadra on just ara s'està aixecant la nova seu de la policia municipal.

El portaveu d'ERC, Joan Boada, ha detallat que la setmana passada van rebre una visita de l'equip redactor del projecte de la nova seu dels Mossos i que els van comunicar que tenien un encàrrec per valor d'1 MEUR per començar a redactar el projecte. A més, Boada ha manifestat que 'no passa res' per aprovar la cessió dels terrenys ja que cal també la signatura d'Interior conforme accepta el solar. 'Si no ens poséssim d'acord i finalment no es fa la seu regional els terrenys podrien tornar a Salt', ha explicat Boada.

Finalment, l'alcaldessa ha defensat la necessitat de tenir aquesta comissaria i s'ha mostrat confiada que el Govern la impulsarà. 'Si a Salt el principal problema és la seguretat quin mal ens ha de fer aquesta comissaria?', s'ha preguntat Pineda que ha recriminat al conseller Puig que durant la setmana passada a causa dels aldarulls a la població la telefonés en diverses ocasions i que, en canvi, no li comentés el canvi de parer del seu departament en torn al projecte de la comissaria. 'Si CiU vol canviar alguna cosa que m'ho faci saber per escrit', ha sentenciat.