Els locals d'oci nocturn de Sant Feliu de Guíxols, Llagostera i Olot amplien horari pel Carnestoltes

FECASARM denuncia que cada cop són menys els municipis que permeten obrir fins més tard

La FECASARM denuncia que cada any són menys els municipis que permeten als bars i discoteques allargar la nit de Carnestoltes. El president de la patronal, Joaquim Boadas, afirma que respecte l'any 2010 hi ha hagut un descens d'entre el 15% i el 20% de municipis que han permès allargar l'horari una hora la nit de Carnestoltes -de 3 a 4 de la matinada els bars musicals i de 6 a 7 del matí les discoteques.

Segons la patronal, els ajuntaments són divergents a l'hora de concedir o denegar aquesta ampliació d'horaris, un fet que segons els empresaris provoca 'desigualtat als diferents empresaris en funció del territori en el què es trobin els seus locals'. Boadas lamenta que en alguns municipis s''estigmatitzi' el sector i no se l'ajudi a tirar endavant.

La patronal denuncia que en moment de crisi econòmica i amb la recent implantació d ela Llei antitabac, els locals d'oci nocturn estan passant per un mal moment i aquestes situacions no els ajuden. És per això que la FECASARM reclama que les ampliacions d'horaris en dates especials com Carnestoltes sigui 'automàtica' i per a tot Catalunya. Actualment aquesta decisió és en mans de cada alcalde.

Enguany ja han accedit a ampliar aquest horari els alcaldes de Barcelona; Girona; Lleida; Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixach (Vallès Occidental); el Vendrell i Calafell (Baix Penedès); Sitges i Sant Pere de Ribes (Garraf); Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà); Llagostera (Gironès), i Olot.

D'altra banda, s'han negat a fer-ho els de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès); Sant Feliu de Llobregat i Castelldefels (Baix Llobregat); Mataró, Calella i Malgrat de Mar (Maresme); Llinars del Vallès (Vallès Oriental) i Sabadell (Vallès Occidental), i Palafrugell (Baix Empordà). La petició s'ha fet també a una quarantena més de municipis que no han contestat i la FECASARM ja assumeix que tampoc els ho acceptaran.

Segons ha explicat Boadas, la majoria d'ajuntaments que neguen l'ampliació d'horaris ho fan prioritzant el descans dels veïns, com l'Hospitalet o Malgrat de Mar. 'Es pressuposa que molestarem i no és cert perquè en altres municipis sí s'amplia l'horari i no hi ha problemes', ha etzibat. Altres, com Calella o Sabadell, afegeixen, a més, que l'oferta d'oci nocturn ja és 'suficient' com per haver-la d'allargar una hora més.