El Dia Internacional de l’Art omplirà Girona d'activitats

Aquestes tindran lloc del 12 al 14 d'abril

La setena edició del Dia Internacional de l’Art desplegarà una programació extensa d’activitats culturals i artístiques del 12 al 14 d’abril a la ciutat de Girona i a la demarcació. El Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona de l’Ajuntament de Girona i els Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya promouen i coordinen aquesta iniciativa un any més.

La proposta està dissenyada de forma conjunta per una vuitantena d’entitats vinculades al món de les arts visuals i inclou tallers, exposicions, itineraris d’art, projeccions, concerts, conferències, visites comentades i performances, entre altres activitats. Seguint la tradició de les darreres edicions, la lectura del pregó donarà el tret de sortida a la programació. Enguany, l’acte tindrà lloc el divendres 12 d’abril, a les 20.30 h, al Bòlit_PouRodó i anirà a càrrec del poeta, assagista i activista cultural Vicenç Altaió.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat durant la presentació d’aquest matí que el Dia Internacional de l’Art és una “campanya de reivindicació de la creació i el pensament per promoure la reflexió entre  la ciutadania”. També han participat a l’acte la directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani, Carme Sais, i la responsable de l’aula taller l’Excèntrica, de Sant Hilari Sacalm, Isabel Font, a més de representants de diferents entitats que formen part de la programació.

A la ciutat de Girona s’han programat una trentena d’activitats i exposicions el cap de setmana vinent, mentre que al conjunt de la demarcació se n’han organitzat una cinquantena més. L’any passat van participar en les diferents propostes un total de 5.136 persones.

La UNESCO va establir el 2011 la commemoració del Dia Internacional de l’Art cada 15 d’abril en record del naixement del florentí Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452 amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania diferents formes d’expressió artística.  Es tracta d’una commemoració internacional però que a Catalunya se celebra únicament a la demarcació de Girona.