Girona inicia un operatiu de neteja exhaustiu del barri de la Font de la Pólvora

S'han retirat runa, terra, alumini, bidons, escombraries o 17 vehicles desballestats

L’Ajuntament de Girona ha iniciat avui un operatiu extraordinari de neteja al barri de la Font de la Pólvora, atès l’alt volum de deixalles que es concentren en la via pública i en les zones verdes i que no es poden assumir des dels equips de brigades de neteja i jardineria dins de la planificació ordinària.

Avui els treballs s’han concentrat en la retirada de vehicles desballestats que hi havia en l’aparcament al final del carrer del Pruner, sota l’escola bressol pública Cavall Fort i també en l’aparcament del final de l’avinguda de la Font de la Pólvora. L’empresa executora de l’operatiu s’ha emportat fins a 17 vehicles desballestats.

La setmana que ve es procedirà a executar el gruix de l’operatiu de neteja per retirar del barri totes les deixalles que s’han anat dipositant fora dels espais de recollida regular establerts i que, en alguns casos, més enllà del medi urbà afecten també rieres i medi natural. Es tracta de voluminosos, runa, terra de cultiu, aluminis, bidons, butà, restes de vehicles i escombraries de tota mena. El cost total estimat d’aquesta neteja extraordinària es calcula que pujarà fins als 43.000 euros.

L’actuació d’avui s’ha fet acompanyada de 20 efectius de la Policia Municipal, que també han desenvolupat paral·lelament una operació de retirada de vehicles abandonats i vehicles sense assegurança estacionats a la via pública. Aquest matí s’han retirat 7 vehicles sense assegurança i 6 vehicles abandonats.