La junta electoral adverteix Madrenas que ''s'abstingui'' de fer actes com l'obertura del Pont del Dimoni

La resolució arriba després d'una denúncia de Cs

La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha advertit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que "s'abstingui" de convocar "actes similars" a una inauguració, en referència a l'obertura del Pont del Dimoni al barri de Santa Eugènia que es va fer la setmana passada. Segons la secretària de la JEZ, en el cas en què Madrenas o el seu equip torni a realitzar una activitat semblant, seran sancionats per incomplir la llei que impedeix fer aquests actes durant el període electoral. Aquesta resolució arriba després d'una denúncia que va fer la portaveu de Cs a l'Ajuntament, Míriam Pujola, en considerar l'obertura del pont una "inauguració encoberta". Pujola ha afirmat que l'acte del Pont del Dimoni "era tan evident" que es tractava d'una inauguració "que resultava difícil que la JEZ no ho valorés de la mateixa manera".
En aquest sentit, Pujola ha demanat a l'alcaldessa que "compleixi les resolucions per garantir unes eleccions lliures" i s'oblidi de buscar "solucions imaginatives" per esquivar-les. De fet, Pujola ha recordat que aquesta resolució és "la segona que rep Marta Madrenas". Per això ha aconsellat l'alcaldessa que "treballi per la ciutat i s’oblidi de folrar el balcó de l’ajuntament amb simbologia partidista".
 
Cs va presentar la denúncia dijous de la setmana passada, just després de l'acte d'obertura del nou pont. Segons la formació taronja, l'equip de govern municipal va vulenrar de forma "molt clara" l'article 50 de la Llei Orgànica de Règim Electoral (LOREG). El text subratlla que, en període electoral, "queda prohibit qualsevol acte d'inauguració d'obres o serveis públics o projectes, sigui quina sigui la denominació utilitzada".

El pont es va obrir al públic durant la mitjanit del dijous 28 de març. De tota manera, l'alcaldessa i diversos regidors s'hi van acostar al llarg de la tarda i es van fer fotos amb els veïns dalt del pont. Segons la JEZ, aquest acte es tractaria d'una inauguració encoberta.