Desmantellen sis plantacions de marihuana i nou detinguts a Roses, Maçanet i Tossa de Mar

Intervenen 1.000 plantes, set quilos de marihuana, 21 de cabdells i 94.000 euros

La Policia Nacional ha desmantellat sis plantacions de marihuana i ha detingut nou persones a Roses, Maçanet de la Selva i Tossa de Mar. Se'ls acusa de delictes contra la salut públic i de defraudació de fluid elèctric, ja que punxaven la llum.
En els sis registres s'han intervingut 1.000 plantes de cànnabis sativa, set quilos de marihuana, 21,2 de cabdells i 94.000 euros en metàl·lic, a més d'una pistola i tres vehicles. La producció d'aquesta banda de narcotraficants tenia com a destí França. L'operatiu s'ha portat a terme en col·laboració amb la policia francesa, que també ha detingut una desena persona que transportava 40 quilos de marihuana en l'interior del seu vehicle.
 
L'operació policial a Roses va començar a partir de l'intercanvi d'informació amb la policia judicial de la ciutat francesa de Lille, que va informar d'un grup de narcotraficants que actuava entre Espanya i França. Es va localitzar primer un domicili, on es van trobar 2,7 quilos de cabdells de marihuana i 85.600 euros, així com una pistola, set telèfons mòbils i un vehicle. Tres persones van ser detingudes.

A partir de les informacions de la Policia Local de Maçanet, els investigadors van constatar que hi havia quatre habitatges més on hi hauria plantacions de marihuana. En el seu entorn sempre hi havia molt trànsit de persones, feia pudor de marihuana i les finestres estaven tapiades. En aquests registres es van intervenir set quilos de droga, 1.000 plantes i 6.200 euros. Els agents van detenir cinc persones.

Els investigadors també van localitzar una altra plantació a Tossa de Mar, a la urbanització Platja Brava. Les primeres observacions des de l'exterior van permetre comprovar que la llum estava punxada, amb un perjudici de 6.500 euros per a la companyia distribuïdora. Les finestres estaven tapades per evitar sorolls i olors. Fins i tot hi havia un equip de música funcionant de forma permanent per tapar el soroll dels aparells. La plantació estava al garatge i a dues habitacions de l'habitatge.
 
Els agents van intervenir 18,5 quilos de cabdells i 2.200 euros, a més de tres telèfons, un vehicle, una moto, dos portàtils, dues tauletes i material de fotografia i vídeo. Una persona va ser arrestada.