Detinguts els dos CDR de Cerdanya que no es van presentar davant el jutge

Estaven citats pels delictes de desordres públics i resistència a l'autoritat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts a dos membres del CDR de Cerdanya, Marçal Rocías i Roger Juvé, que van decidir no presentar-se a declarar als jutjats de Puigcerdà, que els havia citat com a investigats pels delictes de desordres públics i resistència i desobediència a l'autoritat durant una acció reivindicativa el 21 de febrer passat, jornada de vaga general. L'arrest arriba després que tots dos hagin desobeït l'ordre en dues ocasions, l'11 i el 27 de març passat, i segons fonts de la policia catalana està previst que siguin traslladats durant el matí a la seu judicial de la capital cerdana. Els fets que s'investiguen tenen a veure amb el tall de les carreteres N-152 i N-154 en un punt proper a la frontera.
Tots dos membres del CDR de Cerdanya van ser citats a declarar per haver mostrat una "resistència més activa" en el moment en què, poc abans de dos quarts de quatre de la tarda del 21 de febrer passat, efectius dels Mossos d'Esquadra van desallotjar-los per normalitzar el trànsit a les carreteres que havien tallat.
 
Cal recordar que el jutjat d'instrucció 1 de la capital cerdana va arxivar provisionalment el febrer passat la causa oberta contra un altre integrant del CDR de Cerdanya i membre del secretariat nacional de l'ANC, Tomàs Sayes, acusat d'un delicte de manifestació il·legal per una caminada reivindicativa celebrada el 30 de març de 2018 entre Alp i Das. En aquest cas, Sayes va decidir no presentar-se al jutjats en dues ocasions i, per aquest motiu, va ser detingut a Vilanova i la Geltrú el 7 de febrer passat. Els mossos el van traslladar als jutjats de la capital del Garraf, on el magistrat li va comunicar la seva imputació i, posteriorment, el va deixar en llibertat.