El projecte ''Rius de llibres'' s’amplia amb dos punts nous de distribució a la UdG

Té com a objectiu apropar els llibres i la lectura a llocs d’afluència ciutadana

El projecte “Rius de llibres” ja compta, des d’avui, amb dos espais nous de distribució de llibres de segona mà a la ciutat. Les biblioteques del Campus de Montilivi i del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona s’han sumat al projecte, que es va iniciar el mes d’agost amb un punt a l’estació d’autobusos de Girona i es va ampliar el mes de setembre amb un altre espai al Centre Cultural La Mercè.

L’Ajuntament de Girona i l’entitat Connexió Papyrus són els impulsors de “Rius de llibres”, que té com a objectiu apropar els llibres i la lectura a llocs d’afluència ciutadana, allargant la vida útil dels llibres gràcies a la seva reutilització i distribució des de diversos espais de la ciutat. La proposta intenta adaptar els llibres que s’ofereixen a les característiques del lloc on s’ubica el punt.

Fins a dia d’avui s’han distribuït uns 11.000 llibres a la ciutat, la majoria dels quals a l’estació d’autobusos. El projecte funciona de la següent manera: Papyrus proporciona els llibres i l’Ajuntament prepara els punts amb les prestatgeries i garanteix que els llibres arribin als diversos punts. Per la seva part, les entitats acollidores cedeixen l’espai per la ubicació de les prestatgeries, les mantenen en ordre i assumeixen la tasca de reposar els llibres. En cadascun dels punts del projecte es poder recollir de forma gratuïta els llibres que s’hi vagin deixant, però no és un espai per dipositar-ne.

Connexió Papyrus és una associació cultural sense ànim de lucre del municipi de Celrà. Té com a objectius recollir llibres usats per redistribuir-los i també promoure activitats i projectes culturals i socials. L’Ajuntament de Girona i Connexió Papyrus col·laboren habitualment, ja que aquesta entitat és una de les rep fons de la biblioteques municipals que es donen de baixa i que poden ser d’interès en la tasca que porten a terme. A més, és un dels llocs on s’adrecen a les persones que tenen interès en fer donacions de fons particulars que no tenen cabuda a les biblioteques.