Tres detinguts per cultivar 639 plantes de marihuana en una casa a Mas Llunès de Bescanó

Els detinguts es troben en llibertat condicional

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove i dues noies d'entre 22 i 24 anys per cultivar 639 plantes de marihuana en una casa de la urbanització Mas Llunès de Bescanó (Gironès).
Els arrestats punxaven la llum directament d'un pal elèctric de formigó situat en un dels laterals de la finca (un habitatge aïllat). Durant la investigació, els Mossos van veure com totes les finestres de la casa estaven tapades amb plàstic i de dins en sortia la fortor de la droga. A l'interior, a més de la plantació de marihuana, la policia hi va trobar fins a 3.5000 euros en efectiu i anotacions d'enviaments de diners a Hondures que, en total, sumaven 59.000 euros.
 
La investigació que ha permès desmantellar la plantació de marihuana va començar a finals de gener. Els Mossos d'Esquadra van rebre un avís alertant-los que en una casa de la urbanització Mas Llunès de Bescanó s'hi estava cultivant marihuana.

A partir d'aquí, els agents de la unitat d'investigació de Girona van començar a investigar els inquilins de l'habitatge (una casa aïllada de tres plantes envoltada per una tanca metàl·lica). Mentre feien vigilància, la policia va adonar-se que l'habitatge tenia la llum punxada; de fet, havien fet una connexió directa des d'un pal d'electricitat de formigó que hi ha en un dels laterals de la finca.

Durant la investigació, els Mossos també van veure com totes les finestres de la cada estaven tapades en plàstics i que, de dins, en sortia fortor de marihuana. I aquest 21 de març passat, la policia va fer una entrada i escorcoll a l'habitatge.

59.000 euros a Hondures

A dins, hi van trobar fins a 639 plantes de marihuana (amb tots els estris necessaris per afavorir el creixement de la droga). A més, van intervenir 3.500 euros en efectiu i documentació diversa de deu partides i anotacions d'enviaments de diners a Hondures que, en total, ascendien a 59.000 euros.

Durant l'operatiu, els Mossos d'Esquadra van detenir els tres inquilins de l'habitatge: un jove i dues noies. Tenen 22 i 24 anys, són de nacionalitat espanyola i hondurenya, i són veïns de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i la Cellera de Ter (Selva).

Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública i d'un altre de defraudació de fluid elèctric. Dos dels detinguts, a més, tenen antecedents. Els tres arrestats van passar l'endemà a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat provisional.