Girona apagarà demà la llum a la Catedral, la Basílica i l'Ajuntament durant ''l'Hora del Planeta''

Es vol conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic

[ACTUALITZAT 17:20h]

L'Ajuntament de Girona se sumarà un any més a la iniciativa l'Hora del Planeta, organitzada per World Wide Fund for Nature (WWF). Aquest és un esdeveniment internacional que se celebra l'últim dissabte de març de cada any i que té com a objectiu conscienciar a la ciutadania sobre els efectes del canvi climàtic i l'escalfament global.

L'acte consisteix en una aturada de consum energètic dels principals edificis i monuments del món, però alhora també pretén mobilitzar a empreses, cases particulars i administracions que tanquin els llums durant una hora. Aquesta proposta vol visualitzar la necessitat de prendre mesures per estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica. Per aquesta raó, demà, dissabte 30 de març. de 20.30 h a 21.30 h, a Girona s’apagaran els llums de l’Ajuntament, de la Catedral i de la basílica de Sant Feliu.

A més, l'ONG proposa tres reptes per fer durant tot el dia 30, amb la finalitat de canviar els hàbits de vida de la població. Aquests consistiran en deixar d'utilitzar plàstics d'un sol ús, no menjar carn i no emetre emissions de gasos contaminants.

L'Hora del Planeta va néixer fa més d'una dècada a Sidney (2007) i, des de llavors, s'hi han afegit milers de ciutats de 188 països d’arreu del món i s'han apagat més de 17.000 monuments i edificis. Aquest any 2019 s'inscriu sota el lema “Uneix-te al repte de l'Hora del Planeta i apaga per la naturalesa”.

Per la seva banda, el centre comercial Espai Gironès també ha explicat que se sumarà a l'apagada.

Adif s'hi suma

En un comunicat, Adif ha anunciat que també procedirà a apagar les llums d'un total de 34 estacions repartides per tot l'Estat, entre elles la de Girona. L'hora escollida és la ja coneguda a partir de dos quarts de nou del vespre i fins a dos quarts de deu de la nit.