La 3a edició de la fira de vins Contraban es trasllada a Sant Quirze de Colera

Els vins de les Alberes tornen al monestir

  • Un instant de la primera edició el 2017
    Un instant de la primera edició el 2017

Els dies 31 de març i 1 d’abril tindrà lloc, a la localitat Alt empordanesa de Rabós d'Empordà, la Fira Contraban. En la seva tercera edició, Contraban, es trasllada a Sant Quirze de Colera, el vi torna al Monestir. Comptarà amb 13 cellerers, al igual que als monestirs benedictins, com el de Sant Quirze de Colera, on hi habitaven 13 monjos. Vinyaters amb un fort lligam amb la terra que treballen i uns vins purs que reflecteixen la vinya que cultiven.

El diumenge 31 de març la fira estarà oberta de 11:00 a 19:00 i al llarg del dia els visitants podran degustar els vins dels viticultors elaboradors de petit format, escoltar i ballar al ritme de la música de Moshka i de DJ Tòria; música dels 50’s i 60’s, i gaudir de la gastronomia amb el menú de Contraban del Restaurant El Corral de Sant Quirze, el càtering d’El Ginjoler i el platillo de les àvies de Rabós cuinat a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà.

L’edició d’enguany bé carregada de novetats. Es podrà gaudir d’un tast itinerant amb visita guiada entorn del Monestir, de la mà de Glops d’Història. Trobareu la primera edició de la Mostra de l’Albera, amb petits productors, ramaders, publicacions i serveis turístics, tots ells establerts o vinculats al territori de l’Albera. I fins i tot podreu fer una passejada en burro, de la mà de Burrotrek.

No hi faltarà el concurs de fotografia d’Instagram amb 4 premis consistents en sopars per a 2 persones als restaurants: Integral de Figueres, Chez Louisette de Garriguella, El Portal de la Gallarda de Castelló d’Empúries i la Via del Vi de Perpinyà.

El dilluns 1 d’abril Contraban obrirà de 10:00 a 14:00 pel públic professional. A l’agenda del dia hi consta la projecció del documental de Clara Isamat: “Revolución Líquida” i una taula rodona sota el títol: Sommelier. Passat, present i futur amb:

Clara Isamat: sommelier i comunicadora
Glops d’Història: historiadors i sommeliers
Pep Palau: gastrònom i director Fòrum Gastronòmic
Ruth Troyano: periodista especialitzada
Núria Renom: elaboradora i sommelier

La fira de vins Contraban tindrà lloc al Monestir de Sant Quirze de Colera. Els organitzadors són Jordi Esteve de Rim, Vins i Vinyes i Noemí Morales d’Atelier, Marketing & Events.